Manisa

SGK Manisa İl Müdürü Kurt:

12:38 29 Mart 2017
SGK Manisa İl Müdürü Kurt:

SGK Manisa İl Müdürü Yavuz Kurt, "Yılbaşından bugüne kadar 390 bin 520 kişi iş sahibi oldu. Manisa'da ise 5 bin 115 kişi istihdam sahibi oldu." dedi.

SGK İl Müdürü Kurt, Şehzadeler ilçesinde bir kafede düzenlediği basın toplantısında kurumun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Sigortalama, emeklilik, sağlık hizmetleri ve kayıt dışıyla mücadele gibi konularda hizmet verdiklerini hatırlatan Kurt, il genelinde 381 bin 731 vatandaşın sigortalı olarak çalıştığını 232 bin 254 vatandaşa ise farklı adlar altında aylık ve gelir ödemesi yaptıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine yönelik olarakta Kurt, "Yılbaşından bugüne kadar 390 bin 520 kişi iş sahibi oldu. Manisa'da ise 5 bin 115 kişi istihdam sahibi oldu. Yıl sonuna kadar 1 buçuk milyon işsizimizi iş sahibi yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Kayıt dışına yönelik çalışmalarda büyük yol kat edildiğine dikkat çeken Kurt, 2002 yılında yüzde 52 olan kayıt dışı istihdam oranının yüzde 33'lere gerilediğini belirterek, "Bunda denetim politikalarının yanı sıra hükümetimizin uyguladığı teşvik politikaları da etkili oldu." diye konuştu.

Soru üzerine emeklilik işlemleri süresi hakkında bir açıklama yapan Kurt, "Bundan 15 yıl öncesinde emeklilerimiz aylıklarının bağlanması için 6, hatta 7 aya varan süreleri beklerlerdi. Bu sürede çalışmanız mümkün olmadığı için gelirden yoksun halde zor koşulara maruz kalınırdı. Artık emekliliği hak eden yurttaşlarımıza alın terlerinin, emeklilerinin karşılığı olan aylıklarını 15-20 arasında değişen sürelerle bağlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.