Manisa

İŞKUR Manisa İl Müdürü Aktaş:

17:22 30 Mart 2017
İŞKUR Manisa İl Müdürü Aktaş:

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Sinan Aktaş, mesleki deneyim kazanarak istihdam edilebilirliklerinin artırılması amacıyla işverenin çalıştıracağı katılımcının ücretinin İŞKUR tarafından ödeneceğini söyledi.

Aktaş, yaptığı açıklamada, İŞKUR tarafından özel sektör işyerleri ile işbirliği halinde düzenlenen İşbaşı Eğitim Programlarının süresinin maksimum üç ay olmakla birlikte, yapılan yeni düzenleme ile tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler için Milli Eğitim Bakanlığının ilgili meslekler için yayımladığı modül süreleri kadar uygulanabildiğini bildirdi.

Katılımcıların iş yerinde ihtiyaç duyulan meslekte haftada en fazla 6 gün ve 45 saat çalışabildiğini ifade eden Aktaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kurum, katılımcılara devam ettikleri her gün için 54 lira kursiyer zaruri gideri ödemektedir. Ayrıca katılımcıların Genel Sağlık Sigortası ve İş Kazası ve Meslek Hastalığı primleri de İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Program sonucunda katılımcıların yarısının iş yerinde istihdam edilmesi hedeflenmektedir. İEP programına katıldıktan sonra firma bünyesinde sigortalı olarak istihdam edilen kişi için firmanın 31.12.2017 tarihine kadar 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile başlatılan Milli İstihdam Seferberliği kapsamında toplam 773,00 TL'ye denk gelen sigorta primi ve vergi indirimi teşvikinden yararlanması mümkün olabilecektir. İşverenlerimizin bu doğrultuda istihdama artı katkı sağlanması beklenmektedir. Yararlanacakların, programın başlama tarihinden önceki 3 aylık dönemde işsiz olması veya son 3 ay içinde adına en fazla 10 güne kadar SGK primi yatması gerekmektedir. İşbaşı Eğitim Programları'ndan tüm üniversite öğrencileri de faydalanabilmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.