Manisa

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:

23:45 30 Mart 2017
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Bu mesele, bu ülkeyi seven, bu ülkenin kalkınmasını, gelişmesini, çift başlılıktan kurtulmasını, kendi ayakları üzerinde durabilmesini isteyen herkesin meselesidir." dedi.

Ataş, Manisa programı kapsamında Turgutlu, Saruhanlı, Soma, Kırkağaç ve Akhisar ilçelerinde çeşitli açılış ve toplantılara katıldı.

Turgutlu ilçesinde parti teşkilatını ziyaret eden Ataş, AK Parti İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, yönetim kurulu üyeleri ve partililerce çiçekle karşılandı.

Burada bir konuşma yapan Ataş, terör örgütlerinin tamamının "hayır" cephesinde yer aldığını belirterek, "Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Bu ülkeye hainlik besleyen vatan hainlerinin hepsi 'hayır' cephesinde. Hayır oyu verenler vatan hainidir demiyorum. Vatan hainliği yapanlar hayır cephesinde. Terör örgütlerinin tamamı hayır cephesinde." diye konuştu.

Ataş, Avrupa ülkelerinin teröristlere kucak açtığını, hükümetin bakanlarına ise kapılarını kapattığını dile getirdi.

16 Nisan tarihinin Türkiye'nin kendi ayakları üzerinde duracak ve yürüyecek ve onlara da kararlı bir duruş sergileyecek bir iradenin dönüm noktası olduğunu ifade eden Ataş, "Bu mesele sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın, Binali Yıldırım'ın ya da AK Parti'nin meselesi değil. Halk oylamasına kadar kalan süre içerinde CHP'li, HDP'li, Saadet Partili demeden herkesin kapısını çalarak oy isteyeceğiz. Hiç kimseyi dışlamaya hakkımız yok." diye konuştu.

- Soma

Turgutlu ziyareti ardından Soma İlçesine giden Ataş, parti binası önünde Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve AK Parti Soma İlçe Başkanı Şeref Kavruk ve partililer tarafından çiçekle karşılandı.

Önemli bir halk oylamasının arifesinde olduklarını kaydeden Ataş, burada yaptığı konuşmada Soma ilçesinin AK Parti'ye her zaman destek olduğunu ve en son 1 Kasım seçimlerinde yüzde 50 oy aldıklarını hatırlattı.

Soma'ya ilk defa geldiğini belirten Ataş, "Soma önemli bir ilçemiz. Soma'da yaşanan maden kazasında birçok işçi arkadaşımız hayatını kaybetti. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine de başsağlığı diliyoruz. Soma her zaman bize destek vermiş, yüzümüzü ak etmiş bir ilçemiz. En son 1 Kasım seçimlerinde yüzde 50 oy almışız. Bu demektir ki 16 Nisan'da halk oylamasında yüzde 60'ları bulacağız ve bu sonucu Soma'da yaşayacağız." dedi.

- Kırkağaç

Kırkağaç ilçesinde AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret eden Ataş’ı, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, AK Parti İlçe Başkanı Ömer Öztürk, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz ve partililer karşıladı.

Ülkeye yönelik yapılan darbe girişiminin ülkenin geleceğini engellemek amacıyla yapıldığını belirten Ataş, "Ne zaman başımız sıkışsa milletimize başvurmayı kendimize siyasi bir ilke edinmiş partiyiz. 14,5 yıldır bu ülkeye hizmet etmeye çalışıyoruz ve milletimize hiç yalan söylemedik, milletimizi hiç aldatmadık. İstiyoruz ki Türkiye geleceğe cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle daha kararlı daha hızlı bir şekilde büyüsün ve Türkiye bu hizmetleri daha ileri hizmetlere bırakmak suretiyle güçlü bir ülkeyi hep birlikte inşa edelim. İnanıyoruz ki milletimiz 16 Nisan günü yeni bir karar verecek evet ben artık geleceğe milli iradenin milletin iradesinin üzerinde hiç kimsenin söz sahibi olmayacağı cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini inşa etmek istiyorum artık hiç kimse milletin iradesine müdahale etmesin diye bir karar verecek." dedi.

- Akhisar

Ataş, daha sonra Akhisar ilçesine geçerek, partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Parti binasında gazetecilere açıklama yapan Ataş, AK Parti döneminde IMF’ye borcun bittiğini ifade ederek Türkiye’nin dışa bağımlı olmadığını her alanda güçlü bir Türkiye inşa ettiklerini dile getirdi.

Ataş, "Hayır verenlere terörist demiyorum, kimse bunları çarpıtmasın. 'Hayır' oyu veren, siyasi görüşü farklı olan insanlar da bu ülkenin evlatları onlara bir şey demiyorum. Teröristlerin, PKK’nın, FETÖ’nün ve vatan hainlerinin hayır cephesinde yer aldıklarını milletimizin bilmesini istiyorum. Milletimiz kimin yanında saf tuttuğunu öğrenmesini istiyorum." şeklinde konuştu.

- İl İstişare toplantısı

Ataş, Manisa programı kapsamında Şehzadeler ilçesinde Tarihi Bedesten Salonu'nda gerçekleştirilen geniş katılımlı istişare toplantısında partililere hitap etti.

Güvenilir olmanın önemine vurgu yapan Ataş, "Kendimizi sorgulayalım. Teşkilatlarda samimiyet eskisi gibi yok doğrudur. Teşkilat bizlerden meydana geliyor. Herkes kendisini oturacak kuyumcu terazisinde tartacak. ‘Benim neyim fazla, neyim eksik’ eksiği varsa tamamlayacak, fazlası varsa törpüleyecek halkın içerisine koyacak. Önce bunu yapmaya mecburuz. Sonrasında zaten millet sizin yanınıza gelir." diye konuştu.

Ataş, "Kendimizi adamlık kalıbının içine koyalım, kulluk kalıbının içine oturtalım. Nasıl bir kul olduğumuzun fotoğrafını çekelim, sonra gereğini yapalım. İşe önce buradan başlayalım. Buradan başlayarak işimizi, istikametimizi tayin edip belirleyelim." dedi.

Siyasetin menfaat gözetmeden yapılması gerektiğine işaret eden Ataş, "Değer mi aramızdaki kardeşlik hukukunu zedelemeye, birbirimize çelme takmaya, yalan söylemeye, iftira atmaya, değmez arkadaşlar. Böyle yapanların hiçbirisi kazanamadı. Hepsi kaybetti." değerlendirmesinde bulundu.

Manisa teşkilatına olan güvenini ifade eden Ataş, "Sadece içimizdeki çürük elmaları temizleyin. Çürük elmaları temizlediğiniz zaman Manisa’nın 17 ilçesi size hayırlı olsun Büyükşehirle beraber." ifadesini kullandı.

Halk oylamasında Manisa’dan "evet" çıkacağından şüphesi olmadığını dile getiren Ataş, ancak oranın yüksek olması gerektiğini, bunun Ege Bölgesi ortalamasını da yükselteceğini söyledi.

Ataş'a ziyaretlerinde AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir, İsmail Bilen, İl Başkanı Berk Mersinli ve yöneticiler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.