Manisa

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Selvi:

22:48 01 Nisan 2017
Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Selvi:

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin, "Hükümet tartışmaları ile zayıf düşürülmüş idarelerle hiçbir şeyi başaramayız. Memlekette istikrarlı, öz güveni yüksek, millete yaslanan bir iktidarla yaşadığımız zaman sorunları aşabiliriz." dedi.

Selvi, Memur-Sen İl Temsilciliği tarafından Salihli ilçesindeki tiyatro salonunda düzenlenen "Memur-Sen'e Davet, Tercihimiz Evet" Programı'nda yaptığı konuşmada, Meclis'te siyasetçilerin görevini yaptığını, şimdi görev sırasının millete geldiğini söyledi.

Mevcut sistemin birçok handikabı bulunduğuna dikkati çeken Selvi, zayıf hükümetlerin karar almakta zorlandığını, bunun neticesinde memleketin sorunlarını çözemediğini anlattı.

Selvi, bu nedenle hükümetlerin kısa ömürlü olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Örtülü bir savaşı yaşadığımız şu günlerde, hükümet tartışmaları ile zayıf düşürülmüş idarelerle hiçbir şeyi başaramayız. Memlekette istikrarlı, öz güveni yüksek, millete yaslanan bir iktidarla yaşadığımız zaman sorunları aşabiliriz. Bunun için de şu anda tarihi bir görevi yerine getiriyoruz. Bu nedenle herkes sistemi tıkama yerine, millet iradesinin teveccühüne yönelmelidir. Millet ne diyorsa başımızın üzerinde yeri var.

Mevcut sistemin yaşattığı sorunları bilelim, yeni değişikliğin bizleri nereye götüreceğini görelim ve buna göre kararımızı verelim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.