Manisa

Manisa'da "Yerli Tohum Şenliği" hazırlıkları

16:52 06 Nisan 2017
Manisa'da "Yerli Tohum Şenliği" hazırlıkları

Salihli ilçesinde Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA) tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilecek 1. Yerli Tohum Şenliği öncesi, Beşeylül İlkokulunda 7 bin yerli tohum dikilerek önceden hazırlanan seraya kondu.

Tohum dikim öncesinde gazetecilere açıklama yapan GEMA Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, yerli tohumun korunması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasını istediklerini söyledi.

GEMA Vakfı olarak yerli tohumların korunmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına önem verdiklerini vurgulayan Kilimcigöldelioğlu, "Bu kapsamda Salihli'de 20 Mayıs tarihinde 1. Yerli Tohum Şenliği düzenleme kararı aldık. Bu şenlikte dağıtmayı planlamadığımız 7 bin adet fidanı da bu kapsamda bugün Beşeylül İlkokulunda fide viyollerine dikmeye başladık. Aydın İncirliova, Seferihisar ile Torbalı ilçelerindeki torum üretim merkezlerinden edindiğimiz sebze tohumlarını önceden hazırladığımız seramıza yerleştirdik. Amacımız şenlikle yerli tohumun önemine karşı bir farkındalık yaratmak." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.