Manisa

Manisa'da 558. Çağlak Festivali'ne doğru

15:14 05 Mayıs 2017
Manisa'da 558. Çağlak Festivali'ne doğru

Akhisar Belediyesi tarafından 558. Çağlak Festivali program tanıtım toplantısı yapıldı.

Belediye encümen salonunda düzenlenen tanıtım toplantısına Belediye Başkanı Salih Hızlı ve festival komitesi katıldı.

Akhisar için Çağlak Festivali'nin önemli olduğunu belirten Başkan Hızlı, festivalin 15-21 Mayıs'ta düzenleneceğini bildirdi.

558 yıldır festivalin yapıldığını ifade eden Hızlı, şöyle konuştu:

"Çağlak Festivali, kadim şehir olduğumuzun göstergelerinden bir tanesidir. Şehrimiz ve ülkemiz için Çağlak Festivali çok değerli. Biz de bütün Akhisar olarak bu festivalin hakkını vermeye çalışıyoruz. Son birkaç yıldır ülkemizde olan terör olayları sebebiyle istediğimiz şekilde bir festival kutlaması yapamadık. İnşallah bu yıl daha uygun bir ortamda bu festivalimizi gerçekleştiririz."

Festivali gelecek nesillere taşımaya gayret ettiklerine dikkat çeken Hızlı, "Festivalimiz etkinlik anlamında birkaç kategoriye ayrılmış durumda. Kültür-sanat, spor ve geleneksel etkinliklerimiz var. Yerel sanatçılarımız olduğu gibi ulusal sanatçılarımız da olacak. Bosna’dan misafirlerimiz olacak. Bosna’da Ayvaz Dede şenlikleri yapılıyor, Ayvaz Dede Akhisarlı olduğu için dolayısıyla böyle bir bağ kurduk. Biz de Ayvaz Dede şenlikleri için Bosna’ya gideceğiz. Festivaldeki etkinlikler ciddi bir şehir hafızamızı oluşturuyor. Biz bunu yaşatmaya ve bizden sonraki insanlara taşmaya gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

558. Çağlak Festivali açılış töreninin 15 Mayıs saat 17.30’da Şeyh İsa Camisinde yapılacağı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.