Manisa

Hareket halindeki trende sempozyum düzenlenecek

19:53 05 Mayıs 2017
Hareket halindeki trende sempozyum düzenlenecek

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 12-14 Mayıs'ta yapılacak olan "Uluslararası, Edebiyatta Tren, Trende Edebiyat Sempozyumu" tanıtımı, tren garında yapıldı.

Sempozyumun tanıtım toplantısına, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin, Metin Bilim Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz, Devlet Demir Yolları Bölge Müdürü Selim Koçbay, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Kaymakam Turan, sempozyumun ilk defa düzenlendiğini belirterek, "Buradan özel bir trenle, sevdalı olduğumuz İzmir Alsancak garına, kıymetli hocalarımızla beraber, trende şiiri, edebiyatı, şarkıyı, maniyi, hatıraları, meddahları ve aşkları konuşacak olmak hakikaten büyük keyif. Bu vesileyle kıymetli kasabalıları, kıymetli Manisalıları ve yüce ulusumuzun bütün insanlarını bu güzel etkinliğe davet ediyorum." dedi.

Metin Bilim Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Açıkgöz ise dünyada ilk defa, bir tren sempozyumunun tren istasyonunda hareket halinde bir trende yapılacağını belirterek, "Sempozyum 12-15 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Bu sempozyumda, edebiyatta trenin imge olarak kullanılması, temaya etkisi nedir? Trenin günlük hayattaki yeri nedir? Romana, hikayeye, şiire nasıl girmiştir? Bu konularda Türkiye'nin değişik üniversitelerinden bilim adamları konuşmalar yapacak. Otuza yakın bilim adamı bize iki buçuk gün boyunca bize bilgiler verecektir." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.