Manisa

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası

20:55 10 Mayıs 2017
Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla Turgutlu ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ve Ziraat Odası tarafından Çatalköprü Mahallesi'nde tören düzenlendi.

Pazaryerinde gerçekleştirilen törene, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muhammet Evren ile çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Turgutlu Kaymakamı Turan, "Yeni tarım sezonunun kazası belasız geçirilmesini istiyoruz. Burada size dağıtılacak olan reflektörler, traktör kasalarının fark edilmesi içindir. Bu zaten kanunende mecburidir. Turgutlu İlçe Jandarma Komutanlığı ve Ziraat Odasına bu çalışmalarından dolayı teşekkür ederim." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından çiftçilere 150 adet reflektör dağıtıldı.

Protokol üyeleri tarafından traktör kasalarına reflektör takılmasının ardından program sona erdi.

- Sarıgöl

Alaşehir İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik Ekipleri tarafından, görev sahası kapsamında Sarıgöl’ün Tırazlar Mahallesindeki Hüseyin Gümüşlü İlkokulu ve ortaokulunda öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Trafik konulu çizgi film ve sinevizyon gösterimi yapılarak, mahalle kahvelerine ekipler tarafından trafik konulu afişler asılarak bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Çimentepe Mahallesindeki traktör ve motosiklet kullanan çiftçiler için Sarıgöl Ziraat Odası Başkanlığı desteği ile 75 adet traktör römorklarına, sepetliklere takılmak için reflektör ve motosiklet sürücüleri için 75 adet kask dağıtıldı.

- Soma

Soma ilçesinde, Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği Motorlu trafik tim ekipleri, Turgutalp İlkokulu’nda eğitim gören anasınıfı öğrencileri ile bir araya geldi.

Polis memuru Kamil Sevik, minik öğrencilere trafik işaret ve levhaları, kazalarda emniyet kemerinin önemi gibi konuları anlattı.

Öğrencileri okul taşıtlarına nasıl binip inecekleri konusunda da bilgilendiren Sevik, Trafik Haftası kutlamaları çerçevesinde bu semineri gerçekleştirdiklerini belirtti.

Polis ekipleri, seminer sonunda minik öğrencilere balon dağıttı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.