Manisa

Akhisar'da Trafik Haftası etkinliği

10:21 12 Mayıs 2017
Akhisar'da Trafik Haftası etkinliği

Akhisar Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri sürücülere çikolata ikram etti.

Trafik ekipleri, trafik haftası sebebiyle Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi girişinde yaptığı kontroller sırasında sürücülere çikolata ikram etti.

Trafikte dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi veren trafik ekipleri, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

- Üretici yeniden pamuğa yöneldi

Turgutlu ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının primleri arttırması ile çiftçiler yeniden pamuk ekimine yöneldi.

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan prim artışları ile birlikte pamuğun ekildiği alanın arttığını söyledi.

Türkiye'nin pamuğu yurt dışından ithal etmesini istemediklerini belirten Şenol, "Türkiye'nin, Ege bölgesinin, beyaz altın'ı pamuğa, primlerin yükselmesi ile çiftçilerimiz yeninden yoğun bir şekilde yöneldiler. Türkiye pamuğu ithal ediyor. Biz bunu istemiyoruz. Primlerin ve teşviklerin arttırılarak çiftçilerimizin desteklenmesini istiyoruz.

Çünkü bu prim artışları ile birlikte çiftçilerimiz tarafından pamuk ekimine çok ciddi bir yöneliş oldu. Turgutlu ovasında şuan 10 bin dekara yakın pamuk ekimi yapılmıştır. Bu rakam primlerin artmasıyla daha da çoğalacaktır." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.