Manisa

Manisa'dan kısa kısa

19:33 17 Mayıs 2017
Manisa'dan kısa kısa

Milli Mücadele Kahramanı ve Demirci Kaymakamı İbrahim Ethem Akıncı'nın oğlu Burhan Cahit Akıncı, babasının görev yaptığı Demirci ilçesini ziyaret etti

Demirci Kaymakamlığını ziyaret eden Akıncı, Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol ve Belediye Başkanı Selami Selçuk tarafından karşılandı.

Ziyarette konuşan Akıncı, "Babam Kurtuluş Savaşı yıllarında bu yörede büyük mücadeleler verdi. Demirci Akıncıları ve Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı için anma programları düzenleyen Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol'a ve Belediye Başkanı Selami Selçuk'a teşekkür ediyorum." dedi.

Kaymakam Akyol ise, Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı'nın görev yaptığı Demirci'de görev yapmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Demirci'de o yıllarda çok ciddi mücadeleler verildiğini hatırlatan Başkan Selçuk, "Belediyemiz olarak geçtiğimiz yıl düzenlediği Demirci Akıncıları anma programını bu yıl da gerçekleştireceğiz." dedi.


- Yerel Tohum ve Fide Şenliği

Salihli ilçesinde Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Çevre ve Ağaçlandırma (GEMA) Vakfı öncülüğünde düzenlenen "Yerel Tohum ve Fide Şenliği" etkinlikleri kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) getirilen yerli tohumların tanıtımı yapıldı.

Beşeylül İlkokulu’nda düzenlenen törende konuşan GEMA Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, 20 Mayıs tarihinde Çamurhamamı Mahallesi’nde çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini belirtti.

Kilimcigöldelioğlu, "Şenlik kapsamında bugün Kıbrıs Girne Karşıyaka İlkokulu öğrencilerinin getirdikleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yerli tohumları tanıtıldı. Bilindiği gibi 3 ay önce bu şenlik için Beşylül İlkokulu bahçesinde bir sera oluşturmuş ve bu seraya yerli tohumlarımızı ekmiştik. Fidanlarımızı, Çamurhamamı Mahallesi’nde gerçekleştireceğimiz şenlikte halkımıza dağıtacağız. Amacımız, yerel tohum zenginliğini arttırmak ve bu konuda bir farkındalık yaratmak." diye konuştu.


- Soma'da ÇGM’de faaliyet durduruldu

Manisa’nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs’ta yaşanan maden faciasının ardından Soma’ya gelen yardımlarla eski Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı öncülüğünde inşaatına başlanılan ve birçok sivil toplum örgütü ve kamu kurumlarının destekleriyle yapılan Çocuk Gelişim Merkezi’nde Dernekler Masası ve Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri tarafından arama yapıldı.

Yapılan aramada, bilgisayarlar ve faaliyet defterlerinin de içinde bulunduğu birçok dosyaya el konuldu.

Konu hakkında gazetecilere açıklamada bulunan ÇGM Başkan Yardımcısı Gökhan Özgür Zırhlı, yaklaşık 2 bin öğrenciye eğitim veren bir kurum olduklarını belirterek, yapılan aramalardan ciddi anlamda huzursuz olduklarını söyledi.

Zırhlı, "Burada Soma halkının çocukları eğitim görüyor. Bu projenin ayakta durmasını istiyoruz. Tamamen ücretsiz eğitim veren bir kurum. Suçlu arıyorlar. Niye arıyorlar? Bu dernekte yolsuzluk yapıldığına dair bir gerekçe var. Buyurun evraklar incelensin." şeklinde konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.