Manisa

Manisa'da şehitler ormanına fidan dikildi

18:05 18 Mayıs 2017
Manisa'da şehitler ormanına fidan dikildi

Jandarma teşkilatının 178'inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Şehzadeler ilçesinde şehit aileleri ve öğrenciler tarafından Jandarma Şehitler Ormanı için fidan dikildi.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Aşağı Çobanisa Mahallesinde Manisa İl Jandarma Komutanlığına tahsis edilen alanda şehit aileleri ve öğrencilerin katılımıyla Jandarma Şehitler Ormanı için fidan dikimi gerçekleştirildi.

Mahalle girişinde yer alan iki dönümlük alana, şehit aileleri öğrenciler ve protokol üyelerinin katılımıyla 150 fidan dikildi.

Etkinlikte konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından başlatılan Jandarma Şehitler Ormanı kampanyası kapsamında Şehzadeler ilçesinde fidan dikimi yaptıklarını kaydetti.

Hafta dolayısıyla çeşitli etkinlikler yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini ifade eden Kaplan, "Aşağı Çobanisa Mahallesinde iki dönümlük alana 150 adet fidanı toprakla buluşturduk. Şehitlerimizin anısını, isimlerini yaşatmak için aileleriyle beraber birer fidan diktik. Bu fidanları dikerken, şu anda acemi askerliğini kısa dönem er olarak eğitimini gören ve 2 Haziran tarihinde de yemin töreni yapılacak Mehmetçik kardeşlerimiz de fidan dikimine katılarak destek verdiler." diye konuştu.

Aşağı Çobanisa İlköğretim Okulunda görev yapan öğretmenler ve öğrencilerin de fidan dikimine katkı sağladığını belirten Albay Kaplan, fidan dikmenin de bir ibadet olduğunu vurguladı.

Fidan dikimi ardından öğrencilere günün anısına jandarma tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Etkinliğe Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile Şehzadeler İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Gezgin ve şehit aileleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.