Manisa

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

14:47 19 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı töreni Milli Egemenlik Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Çelenk bırakmanın ardından Akhisar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul bahçesinde yapılacak kutlama programı hava muhalefeti nedeniyle Akhisar Kaymakamı Kaan Peker'in talimatıyla 20 Mayıs Cumartesi gününe ertelendi.

- Sarıgöl

Sarıgöl Kent Meydanında düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundu.

Sarıgöl Belediyesi Kültür ve Sanat Müdürlüğü tarafından hazırlanan, 'Sarıgöl harmandalı oynuyor' projesi kapsamında 460 kişi aynı anda harmandalı oynadı.

Törende okullararası düzenlenen spor karşılamalarında derece alan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

- Turgutlu

Turgutlu'da 15 Temmuz Demokrasi ve Şehit Meydanın'da düzenlenen tören, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsmail Eksür'ün anıta çelenk koymasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Eksür'ün konuşması ardından, öğrenciler çeşitli gösteriler yaptı.

Kutlama programı, finalde Türk Bayrağı ve Atatürk posterinin açılmasıyla son buldu.

- Salihli

Salihli’de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı’na İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nün çelenk sunumunun ardından ikinci program Türkbirliği Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi.

Törende konuşan İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Oktay Ayaz, "Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmanın 98. yıldönümüdür." dedi.

Törende, okul öğrencilerin yaptığı gösterilerle son buldu.

- Demirci

Demirci ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri Turgut Özal kapalı spor salonunda kutlandı.

Demirci'de iki gündür devam eden yağmur ve soğuk hava nedeniyle Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı stadındaki 19 Mayıs törenleri, Turgut Özal kapalı spor salonuna alındı.

Törenler Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol ve Belediye Başkanı Selami Selçuk'un öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.

19 Mayıs Törenleri kapsamında Halk Eğitim Halk Oyunları Ekibinin Gösterileri ve Demirci Belediyespor Tekvando kulübü tarafından hazırlanan gösteriyle son buldu.

- Soma

Soma'daki kutlamalar Cengiz Topel Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Dilek Kuruçay'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende öğrenciler şiirler okudu, çeşitli gösteriler yapmasının ardından Gençlik Haftası süresince yapılan kültürel ve sportif etkinlilerde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Cengiz Topel Meydanı'ndan Öğretmenevi'ne yapılan kortej yürüyüşü ile 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sona erdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.