Manisa

Motosikletli trafik timleri göreve hazır

16:59 25 Mayıs 2017
Motosikletli trafik timleri göreve hazır

Manisa Motosikletli Trafik Timi Eğitim Merkezi Koordinatörü ve Manisa Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Yusuf Onat, 2017 yılı 1. dönemde Manisa başta olmak üzere İzmir, Balıkesir, Aydın ve Muğla’dan 32 motosikletli trafik polisinin eğitimden geçerek belge almaya hak kazandığını söyledi.

Eğitimlerini tamamlayan timlere Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde eğitim için ayrılan parkurda düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Manisa Motosikletli Trafik Timi Eğitim Merkezi Koordinatörü Onat, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaz mevsiminde motosikletli polislerin sahada daha aktif olacağını, bu nedenle böyle bir eğitimi uygun gördüklerini söyledi.

Manisa ile çevre illerden gelen trafik polislerinin eğitimden geçtiğini dile getiren Onat, şunları kaydetti:

"Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığınca Trafik birimlerimizin motosikletli trafik timlerinde görev yapan eğitimli personel ihtiyacını karşılamak amacıyla planlanan Temel Motosiklet Eğitimi 2017 yılı 1.Dönem olarak başlayan kursumuza Manisa, İzmir, Balıkesir, Aydın, Muğla ve Uşak illerinden 32 personel katıldı. Motosikletli Şahin Kursu ismi verilen kursta, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı uzman eğitimciler eşliğinde, motosikleti doğru kullanma, kontrol, düştüğünde kaldırma, uygun hızlarda hakimiyet, zorluklara karsı engelden kaçma, akan trafikte motosikletin kullanılması, doğru sürüş teknikleri gibi konularda eğitim verildi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.