Manisa

İHH'nın çok amaçlı çadırı, ibadet için kuruldu

17:19 27 Mayıs 2017
İHH'nın çok amaçlı çadırı, ibadet için kuruldu

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Manisa İnsani Yardım Derneği Başkanı Necmettin Okumuş, camisi tadilata giren mahalleden gelen talep üzerine çok amaçlı çadırın cami olarak hizmet verecek şekilde kurulduğunu söyledi.

Okumuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe merkezine yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan ve 150 nüfuslu Kayadibi Mahalle sakinlerinin talebi üzerine ibadet yapılması amacıyla çadır kurduklarını söyledi.

İHH'nın çadırlarını daha önceden gören bir mahalle sakinin kendilerine ulaştığını belirten Okumuş, "Ramazandan bir önceki gün Kayadibi Mahallesinin camisi inşaat nedeniyle yıkılmış. Mahalle sakinlerinden bir kişi beni arayarak, mahallenin camisinin imamı ile birlikte olduklarını belirtip daha önce görmüş olduğu çadırlarımızdan birisini bizden talep etti. Caminin inşaat alanında teravihleri ve diğer ibadetleri yapabilmemiz için çadırınızı cami olarak kullanmak istiyoruz diye belirttiler. Ben de çadırımızın böyle hayırlı bir görevde kullanılacak olması bize onur verir. Eğer yeterli gelecekse hemen ekibimizi oraya yönlendirip çadırı kurabileceğimizi belirttim. Biz çadırlarımızı afetlerde ve operasyonlarda kullanırken bu şekilde kullanmak çok anlamlı oldu bizim için. Ramazan süresince çadırımız mahallemizde kalacak ve cemaatin yağmurdan korunması ibadetlerini kapalı ortamda yapabilmesi için hizmet verecek." diye konuştu.

Çadırın kurulumu için dernek bünyesinde oluşturulan İHH Manisa Arama Kurtarma (MAK) ve Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (MAT) ekiplerinin mahalleye giderek çadırı kurduğunu belirten Okumuş, "Yaklaşık 2 saat içinde çadırımızı mahallemizin meydanına kurduk. Akşamına da içini yerleştirmiş imam. Küçük güzel bir çadır cami haline gelmiş." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.