Manisa

Bayram tatlısında "merdiven altı" uyarısı

10:57 14 Haziran 2017
Bayram tatlısında "merdiven altı" uyarısı

Manisa Lokantacılar, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Odası Başkanı Mehmet Akgül, vatandaşların Ramazan Bayramı için verecekleri tatlı siparişinde, ucuz ama merdiven altı sağlıksız ürünlere karşı dikkat etmeleri çağrısı yaptı.

Bayram için tatlı üreten iş yerlerini ziyaret eden Oda Başkanı Akgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan ayının vazgeçilmez olan tatlıların şimdiden hazırlanmaya başlandığını söyledi.

Akgül, odalarına kayıtlı 120 tatlıcı bulunduğunu, vatandaşların, bayram tatlılarını kayıtlı, hijyen konusunda denetimi yapılan firmalardan almalarının büyük önem arz ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bugün cevizin 45-50 lira, şekerin 3,5-4 lira olduğu bir ülkede 14-15 liraya tatlı olamaz. Bugün en düşük cevizli baklavanın kilosu 25-30 liradır. Kayıtlı ve denetlenen bir esnafın hile yapma olanağı çok az. Hile yapan bizden değildir ve haindir. Bizim derdimiz merdiven altı üretim ve seyyarlarda satılan tatlılara dikkat edilmesi. Bizim merdiven altı kaçak üretim yapanlardan sıkıntımız var. Glikozla yapılan tatlılarda da boğazlarda değişik yanmalar ve birkaç gün içinde de şekerleme olur. Bu konuda vatandaşları uyarıyorum, bayramı kendinize zehir etmeyin. Herhangi bir rahatsızlık duyulduğu anda odayı ve resmi kurumlarına bildirmelerini önemle rica ediyorum."

Akgül, Manisa'da günlük ortalama 1,5-2 ton tatlı tüketimi olduğunu, bunun bayramlarda ise kat kat artığını belirterek, bayram döneminde 50-60 ton tatlı tüketiminin söz konusu olduğunu bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.