Manisa

Manisa’dan 178 hastaneye kan dağıtılıyor

17:04 14 Haziran 2017
Manisa’dan 178 hastaneye kan dağıtılıyor

"Mübarek ramazan ayı gelince onun ayrı bir özelliği var. Oruç tutan insanlardan kan almıyoruz. Kan almamız için tok olması lazım. Vermek isteyenlerden alıyoruz ama genelde iftardan sonra kan alıyoruz. Bundan dolayı ramazan ayında hem gündüz hem de gece ekiplerimiz var.İftardan sonra vatandaş geliyor kan veriyor. Resmi kurumlarla gündüz çalışırız, kasabalarda ise gecelerde de ekiplerimiz çalışıyor."

Ramazan ayı dolaysıyla kan stoklarının azaldığı bildirildi.

Manisa Kızılay Kan Merkezi Müdürü İsmet Nardal, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşlara çağrıda bulunarak, ramazan ayında da kan bağışında bulunmalarını istedi.

Bazı dönemlerde sıkıntı yaşadıklarını belirten Nardal şöyle konuştu:

Manisa Kızılay Kan Merkezi olarak 22 il olmak üzere Ege bölgesindeki 178 hastaneye kan verdiklerini kaydeden Nardal, "Bugüne kadar sıkıntı çekilmedi. Kan her zaman gerekli olan bir şey. Ramazan ayından evvel biz stoklarımızı yükledik. Ancak ramazan ayının 15’inden sonra stoklarımız azalmaya başladı. Her gün trafik kazaları var, terör olayları var, cinayetler var. Bunlara da kan gerekli, kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Dolaysıyla bu ayda insanın hayır yapma duyguları daha güncel oluyor. Ben şöyle derim genellikle kan bağışında bulunanlar vücutlarının bir zekatını vermiş oluyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.