Manisa

Alaşehir'de acemi askerler yemin etti

15:37 23 Haziran 2017
Alaşehir'de acemi askerler yemin etti

Alaşehir Ulaştırma personel Okulu ve Eğitim Alay Komutanlığı'nda vatani görevlerini yapan ve acemi eğitimlerini tamamlayan askerler için yemin töreni düzenlendi.

Törene, Muhabere Hizmetleri Destek Eğitim Komutanı Korgenaral Metin Gürak,Ulaştırma Personel Okul ve Eğitim Komutanı Ulaştırma Albay Nurettin Kutluyuva, Alaşehir Eğitim Alay Komutanı Ulaştırma Albay Mehmet Kıyıcı ile yemin edecek askerlerin aileleri ve yakınları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından temel eğitim gören 1997/2 tertip uzun dönem iki bin 200 asker yemin etti.

Törende konuşan Albay Mehmet Kıyıcı şunları söyledi:

"Türk Silahlı Kuvvetler saflarına katılan, kahraman Mehmetçiklerim, bu yemin ile sizler milletimize sadakatle, hizmet edeceğinizi emirlere ve amirlerinize mutlaka itaat edeceğiniz. Ulusunuzun güvenine layık olacağınızı Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınıza beyan ettiniz. Bu beyanat teminatı şeref ve namustur. Asla unutmayınız ki, dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden birisi, aynı zamanda Türk Ulusun ayrılmaz bir parçası ve daima ulusunun hizmetinde olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz gücünü Atatürkçü düşünce sisteminden almaktadır.

Mehmetçiklerimizi yetiştiren kahraman silah arkadaşlarım, annelerin ve babaların bizlere emanet ettiği biricik evlatlarını büyük bir sabır ve inançla gece gündüz demeden çeliğe su verir gibi, sanki nakış gibi işlediniz. Atalarımızdan yadigar Mehmetçik ruhunu evlatlarımıza sevgiyle aşıladınız."

Yemin töreninde babaları ile aynı alayda görev yapan babalara Muhabere Hizmet Destek Eğitim Komutanı Korgenaral Metin Gürak tarafından onur belgesi verildi.

Tören geçişiyle sona eren törenin ardından yemin eden acemi erler aileleriyle buluştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.