Manisa

Temiz bir çevre için şeker veren çöp kutusu tasarladı

10:09 29 Haziran 2017
Temiz bir çevre için şeker veren çöp kutusu tasarladı

Algan, okul sonrası eğitim gördüğü Manisa Bilim Sanat Merkezinde küçük çocuklara çöp kutusu alışkanlığı kazandırmak ve yerlere çöp atmalarını engellemek amacıyla makeblock ultrasonik sensörlü şeker veren çöp kutusu tasarladı.

Manisa Bilim Sanat Merkezi 8. sınıf öğrencisi Batuhan Algan, küçük çocuklara çöp kutusu alışkanlığı kazandırmak ve yerlere çöp atmalarını engellemek amacıyla tasarladığı şeker veren çöp kutusu projesiyle TÜBİTAK'ın "Bu Benim Eserim" yarışmasında Ege bölge birincisi oldu.

Manisa Şehzadeler İlçesi Şehitler Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Batuhan Algan, bazı arkadaşlarının okul bahçesine attığı çöplerden duyduğu rahatsızlığı projesine yansıttı.

Kendisine yaklaşan kişi olduğunda kapağı otomatik olarak açılan çöp kutusu, çöp atılması halinde yandaki ayrı bölmeden ödül olarak, şeker düşüyor.

Algan, bu projesiyle TÜBİTAK'ın "Bu Benim Eserim" yarışmasında Ege bölge birincisi oldu.

Projesiyle daha temiz bir çevre hedeflediğini ifade eden Algan, şunları kaydetti:

"Okulda çevreme baktığımda, yere çöp atan çocuklar görüyordum. Bu durumdan gerçekten büyük sıkıntı duyuyordum. Okulum çöplük yuvasına dönmüştü. Ben de bu duruma çözüm getirmek amacıyla böyle bir projeye imza attım."

Manisa Bilim Sanat Merkezi Fen Bilimleri öğretmeni Selman Ülker de öğrencisi Algan’ı elde ettiği başarı dolayısıyla kutladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.