Manisa

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

21:11 12 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Manisa'nın Sarıgöl ve Soma ilçelerinde, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Sarıgöl'ün Alemşahlı Mahallesi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Şehitleri adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Alemşahlı Mahallesi Bayrak Tepe mevkisinde 6 dekarlık alana Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç ve İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal'ın katımıyla ağaç dikimi yapıldı.

Bölge Müdürü Aybal, yaptığı açıklamada, Manisa ve İzmir'de Orman Bölge Müdürlüğü olarak oluşturulan 6 ayrı 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı'nda 40 binin üzerinde çeşitli türden ağaç dikimi yaptıklarını söyledi.

Aybal, ormanların Manisa'nın Sarıgöl, Alaşehir, Ahmetli ve Turgutlu ilçeleri ile İzmir'in Bayındır ve Menderes ilçelerinde kurulduğunu kaydetti.

Oluşturulan hatıra ormanında şehitler için dualar okundu.

Törene, Sarıgöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sönmez, Belediye Başkanı Necati Selçuk, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Ayrıca Sarıgöl Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma etkinliğinde, "15 Temmuz Dijital Sanat ve Resim" sergisi düzenlendi.

Serginin pazar gününe kadar açık olacağı bildirildi.


- Soma'da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturuldu

Soma ilçesinde, 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı oluşturuldu.

Büyükışıklar mevkisinde düzenlenen törene katılan Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Soma Orman İşletme Şefi İsmail Eren, AK Parti Soma İlçe Başkanı Şeref Kavruk, fidan dikti.

Tören, katılımcıların hatıra ormanı tabelası önünde fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

Bu arada, Orman İşletme Şefliği ekiplerince 100 dönüm alan üzerine 66 bin kızılçam fidanının toprakla buluşturulduğu belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.