Manisa

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik günü

14:17 13 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik günü

Manisa'nın Akhisar ilçesinde TOBB'a bağlı meslek teşekkülleri 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ortak açıklama yaptı.

Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda basın açıklaması yapan Akhisar Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahattin Alkın, 15 Temmuz ruhunun ülkenin tamamında canlı tutulacağı vurgusunu yaptı.

15 Temmuz'un Türkiye için bir milat olduğunu ve bu tarihi unutmayacaklarını kaydeden Alkın, Türk milletinin cesareti ile bu belanın durdurduğunu ifade etti.

Alkın, şöyle konuştu:

"Milletimiz, demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu. Bu masadaki kuruluşlarının tamamı da ilk andan itibaren, devletimizin ve milletimizin yanında yer aldı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, gazi Meclisimiz, Başbakanımız, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve medyamızın kararlı duruşuyla bir destan yazdık. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz"

- Akhisar TSO'dan basın açıklaması

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri de TSO Konferans Salonunda basın açıklaması düzenledi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’da Türkiye'nin en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla verdiğini söyledi.

"Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik" diyen Yılmaz, milletin iradesinin tüm dünyaya örnek olduğunu kaydetti.

Yılmaz, "Siyasi görüşü fark etmeksizin Türkiye’nin geleceğine sahip çıkan 15 Temmuz ruhu, demokrasinin sigortasıdır. Bir daha böyle hain girişimlerin yaşanmaması için FETÖ ile mücadele her alanda etkin ve kararlı şekilde sürdürülmelidir. Yargı kurumları, darbecilere ve onların destekçilerine hak ettikleri en ağır cezayı vermeli, milletimizin vicdanını rahatlatmalıdır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.