Manisa

Turgutlu incir üreticilerinin tepkisi

19:51 21 Temmuz 2017
Turgutlu incir üreticilerinin tepkisi

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, gazetecilere yaptığı açıklamada, Turgutlu'dan toplanan Yediveren incirinin, Aydın inciri olarak satılmaması için patent başvurusunda bulunacaklarını söyledi.

Üreticilerin her zaman yanında olduklarını dile getiren Şenol şöyle konuştu:

"Turgutlu Ziraat Odası olarak bu bölgeden toplanan incilerin, Turgutlu inciri olarak değil, Aydın inciri olarak satıldığını tespit ettik. İlk burada yetişip hasat edildiği için Turgutlu adı ile satılmasını istiyoruz. Patent başvurusu yapacak ve sadece Aydın da değil, Manisa Turgutlu'da da kaliteli incir yetiştirildiğini duyuracağız. Üreticilerimizin her zaman yanındayız. Çiftçilerimizin sorunlarının giderilmesi için yakın bir zaman içinde patent başvurusunda bulunacağız."

Çiftçi Salim Çetin, Turgutlu'nun yüksek kesimlerinde bulunan ve yıllık yaklaşık 100-150 ton arasında toplanan Yediveren incirinin, Aydın'dan gelen tüccarlar tarafından alındıktan sonra sahil kentlerinde ihracatta Aydın inciri olarak sattığını öne sürdü.

Toplanan Yediveren incirinin Osmancık ve Turgutlu'ya has bir incir olduğunu belirten Çetin, "Turgutlu'nun 3-4 köyünde yetişen bir incirdir. Bu incirleri 30 Haziran'da toplamaya başladık ve 1 ay boyunca toplanmaya devam ediyor. Bu incileri Aydın bölgesinden gelen tüccarlar alıp Aydın bölgesinde ve sahillerde Aydın inciri olarak satıyorlar. Bu incir Osmancık ve Turgutlu inciridir." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.