Manisa

Tapu ve kadastro mezunları işsiz kalmıyor

10:39 25 Temmuz 2017
Tapu ve kadastro mezunları işsiz kalmıyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Sarıgöl Meslek Yüksekokulu Tapu ve Kadastro Programı'ndan bu yıl mezun olan 92 öğrenciden 89'unun işe yerleştiği bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün açmış olduğu 413 sözleşmeli personel pozisyonu için yapılan KPSS-2017/6 kapsamında 85 öğrenci, yine aynı kurum tarafından açılan 25 kadrolu personel pozisyonuna ise 4 öğrenci yerleşerek, bu yıl mezun olan 92 öğrenciden 89'u işe yerleşmiş oldu.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Köse, mezunların sadece Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde değil, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile alanlarıyla ilgili özel sektör kuruluşlarında da istihdam imkanı bulabildiğini söyledi.

İşsizlik sorununun boyutu göz önünde bulundurulduğunda, bu durumun öneminin daha iyi ortaya çıktığını ifade eden Köse, şunları kaydetti:

"Tapu ve Kadastro Programımız, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren intörn (iş başı) eğitim sürecine geçmektedir. Öğrencilerimiz eğitim hayatlarının son döneminde tapu müdürlüklerinde çalışarak, mezun olmadan meslekleriyle ilgili gerekli donanıma sahip olmaktadır. YGS-6 puan türüyle 2016’da en düşük 289,761 ve en yüksek 302,785 puan aralığında öğrenci alan Sarıgöl Meslek Yüksekokulumuza bu alana ilgi duyan tüm öğrencilerimizi bekliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.