Manisa

Tarımsal kalkınmaya 68 milyon lira hibe destek sağlandı

11:50 15 Ağustos 2017
Tarımsal kalkınmaya 68 milyon lira hibe destek sağlandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu (TKDK) Manisa İl Koordinatörlüğünce bugüne kadar bugüne kadar 68,6 milyon lira hibe desteği sağlandığı bildirildi.

TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü Proje Başvuru Kabul Uzmanı Mustafa Hünkar Parlak, çağrı dönemi devam eden IPARD-II programını tanıtmak üzere Saruhanlı ilçesinde Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aytekin Yaralı’yı makamlarında ziyaret etti.

Parlak, ziyaretlerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, TKDK Manisa İl Koordinatörlüğünün kurulduğu günden itibaren IPARD-I programı kapsamında toplam yatırım tutarı 146,5 milyon lira olan 321 yatırımcıya 68,6 milyon lira hibe desteği verdiğini belirtti.

Kurumun 2020 yılına kadar devam edecek olan IPARD-II Programıyla da Türkiye genelinde 1 milyar 43 milyon avro hibeyi, tarımsal kalkınmanın hizmete sunacağını kaydeden Parlak, ziyaretlerine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Başvuruların 6-28 Eylül tarihleri arasında kabul edileceği IPARD-II programı ikinci çağrı ilanının hibe oranları, kapsamı ve proje hazırlama süreçleri konusunda ilgili birimlere bilgi veriyoruz. Ziyaret sırasında karşılıksız olan TKDK hibe desteklerinden geniş kitlelerin yararlanabilmesi için yürütülecek çalışmalar hususunda görüş alışverişinde bulunuyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.