Manisa

Manisa'da kısa kısa

18:02 27 Eylül 2017
Manisa'da kısa kısa

Soma ilçesinde, tüm okullarda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı düzenlendi.

Rıfat Dağdelen Anadolu Lisesi Konferans salonunda öğrenciler tarafından hazırlanan programda, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Öznur Güngör, yaptığı konuşmada, milletin 15 Temmuz gecesi hainlere geçit vermediğini belirtti.

Güngör, şunları kaydetti:

"O gece milyonlar, vatanı demokrasi ve geleceği için sokağa dökülmüş, hainlere dur demişti. 249 kişi şehit, 2 bin 196 kişi gazi olmuştu. Kimi bir namlunun ucunda gençliğini bıraktı. Kimi gözü yaşlı bir baba, bir eş yada evlat bıraktı. Ama hiçbiri ölmekten korkmadı. Vatan için bayrak için serden geçtiler. Adlarını Türkün şanlı tarihine altın harflerle nakşettiler. Biz o gün hainlere 'dur' dedik. Bu vatan bizimdir, Onu kimseye bırakmayız dedik. Korkma dalgalan şanlı bayrak, ayaktayız dedik."

15 Temmuz Oratoryosu ile 15 Temmuz 2016 akşamına geri dönen salondakiler Soma Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından canlandırılan 30 kuş adlı drama gösterisi ile duygusal anlar yaşandı.

Program Vatan ve Bayrak konulu şiirlerin okunması ve şarkıların söylenmesi ile son buldu.

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş beraberinde Başkan Vekili Şeref Kavruk, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Başkan Yardımcısı İbrahim Demiraslan ile katıldı.

- İl Müdürü Öztürk, basın mensupları ile tanıştı

Manisa’da geçtiğimiz ay göreve başlayan Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, düzenlediği öğle yemeğinde Manisa’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarını ağırladı.

Şehzadeler Gençlik Merkezi’nde düzenlenen yemekte İl Müdürü Öztürk, basın mensuplarını yakından tanıma fırsatı buldu.

Öztürk, Manisa’da gençler ve spor adına hizmetler verebilmek adına projelere imza atacaklarını söyledi ve katılımcılara teşekkür etti.

- Yunusemre'de yangın tatbikatı

Afet ve Acil Durum (AFAD) ekipleri tarafından, Yunusemre Belediyesi, şantiyede görev yapan personeline olası bir yangın durumuna karışı yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Fen İşleri Müdürü Mehmet Ata, Park ve Bahçeler Müdürü Fuat Balcı, Temizlik İşleri Müdürü Halil İbrahim Özcan ile Yunusemre Belediyesi personelinin katıldığı tatbikat öncesi katılımcılara Temel Afet Bilinci, yangın anında neler yapılması, nasıl davranılması konusunda bilgi veren AFAD ekipleri, yangın anında sistemli bir şekilde hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bilgilendirme sonrası anlatılanlar uygulamalı olarak gösterilirken, düzenlenen tatbikat gerçeğini aratmadı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.