Manisa

Din görevlisi çocuklara camiyi sevdirdi

12:24 03 Ekim 2017
Din görevlisi çocuklara camiyi sevdirdi

Manisa'da bir din görevlisi camiye gelen çocuklara çeşitli hediyeler veriyor.

Şehzadeler ilçesideki Yiğitbaş Veli Camisi imamı Murat Emgener, yaz döneminde Kur'an eğitimi verdiği çocukların camiye gelmeleri için çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutup cami sevgisi kazandırmak için gönüllü olarak çalışan Emgener, onlara hediyeler veriyor, zaman zaman da ikramda bulunuyor.

Emgener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların sadece yaz döneminde değil diğer zamanlarda da camiye devam etmelerini sağlamaya çalıştığını söyledi.

Yaz Kur'an kursunu 18 Ağustos'ta tamamladıklarını hatırlatan Emgener, şöyle konuştu:

"Onlarla güzel bir iletişim kurduğum için kurs bitiminde de camiye gelmeye devam ettiler. Ezan okunduğunda koşarak ibadethaneye geliyorlar. Bizde kendilerini misafir ediyoruz. Cami cemaatimiz çocuklardan oluşuyor, bu da beni çok sevindiriyor. Her namaz sonrası gerek kendi cebimden gerekse de hayırseverlerimizin desteğiyle çocuklarımaza hediyeler veriyoruz."

Çocuklardan Mehmet Emin Özel ise din görevlisinin güler yüzü sayesinde camiye alıştığını söyledi.

Manisa Müftüsü Sinan Cihan da çocuklara camiyi sevdirme ve cami alışkanlığını kazandırmak için fedakarlık sergileyen çalışanlarını takdir ettiklerini belirtti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.