Manisa

Hünnap rekolte ve fiyatı ile üreticiyi sevindirdi

18:49 03 Ekim 2017
Hünnap rekolte ve fiyatı ile üreticiyi sevindirdi

Demirci ilçesinde her yıl eylül ve ekim aylarında hasadı yapılan hünnap meyvesi, bu yıl rekoltesi ve fiyatı ile üreticinin yüzünü güldürdü.

Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Demirci'de hünnap üretiminin her yıl giderek arttığını söyledi.

Karakaya, şöyle konuştu:

"Başka illerde yetiştirilmek için gayret gösteriliyor ama toprak bakımından hünnabın en kalitelisi Demirci'de yetişiyor. Hünnap i̇lçemiz ekonomisine son yıllarda büyük katkı veriyor. Bu yıl 200 tona yakın hünnap bekliyoruz. Hünnap'ın kilogramı kalibresine göre fiyatı 7 liradan başlayarak 10 liraya kadar çıkıyor. Hünnapı başta İstanbul, Ankara olmak üzere Türkiye'nin her noktasına gönderiyoruz. Hünnap meyvesinin yanı sıra yaprağı da kozmetik sanayinde kullanılıyor. Hünnapın coğrafi işaretlemesi ve patenti için başvuru yaptık, onayını bekliyoruz."

Hünnap üreticisi Osman Söylenç ise hünnap hasadına başladıklarını belirterek, 12 yıldır hünnap ürettiğini söyledi.

Söylenç, "Arazimin tamamına 150 hünnap ağacı diktim. Bu yıl 2,5 ton civarında hünnap hasadı yapacağım. Şeker ve birçok hastalığa şifa olan hünnap, gelir getiren bir tarım ürünü. Geçen yıl 8 liradan satılmıştı, bu yıl ise 10 liradan satılıyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.