Manisa

Manisa'da servis şoförleri bilgilendirildi

16:49 05 Ekim 2017
Manisa'da servis şoförleri bilgilendirildi

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Oda Başkanı Yusuf Enli, bu tür eğitimlerin önemli olduğunu söyledi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı tarafından, okul servisi sürücüleri bilgilendirildi.

Yaptıkları işin vebalinin çok büyük olduğunu ifade eden Enli, "5 yaşından tutun 20 yaşına kadar çocukları taşıyan bizleriz. Bundan dolayı bu sorumluluğumuzu bilerek görevimizi yapmalıyız" dedi.

Trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Erkan Kalaycıoğlu, taşımalı eğitim kapsamında öğrenci servisi hizmeti yapan şoförlerin uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirdi.

Manisa’da 18 Eylül ile 4 Ekim arasında toplamda bin 971 okul servisi denetlendiğine dikkat çeken Kalaycıoğlu, yakalanan bazı sürücülerin ehliyetsiz ve sahte plaka ile araç kullandıklarına belirtti.

Denetlenen ve eksik işlemlerden dolayı 370 okul servisine ceza yazılırken 30 aracında trafikten men edildiği bilgisini veren Kalaycıoğlu, şöyle konuştu:

"Yeni eğitim öğretim yılında hem İçişleri Bakanlığımız, hem Ulaştırma Bakanlığımız, hem Milli Eğitim Bakanlığımızın koordinesinde servis taşımacılığının güvenli bir şekilde olması için birçok önlem alındı. Bu yıl emniyet ve jandarmanın yaptığı trafik denetlemelerinin yanı sıra milli eğitiminde yapmış olduğu denetimlere yeni denetim mekanizmaları eklendi. Ciddi önlemler alındı. Ailelerin güvenerek teslim ettiği en değerli varlıklarını hep birlikte korumak için neler yapabiliriz bunları ele alıyoruz."

İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Hakan Eşitgen de, öğrenci taşımacılığı başlı başını önemli bir konu olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Birçok kazalar oluyor ama iş öğrenci servislerine dönünce yavrularımıza dönünce yüreklerimiz yanıyor. Taşımacılık konusunda bu işin en önemli aktörleri şoförlerdir. Çok şükür ilimizde son dönemlerde önemli herhangi bir kaza yaşanmadı ama olmaması içinde bizim üzerimize düşeni yapıp çocuklarımızı sağ salim evlerinden alıp okullarına aynı şekilde evlerine ulaştırmamız gerekiyor."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.