Manisa

Ağaçtan düşen genç kız 4 aydır yatağa bağımlı

13:15 13 Ekim 2017
Ağaçtan düşen genç kız 4 aydır yatağa bağımlı

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, çıktığı kiraz ağaçından düşen 21 yaşındaki kız, 4 aydır yatağa bağımlı halde yaşıyor.

Balıkesir Üniversitesi Gıda Meslek Yüksekokulu Kalite Kontrol ve Analizleri Bölümü mezunu Alime Çolak (21), haziran ayında Alaşehir'in Uluderbent Mahallesi'nde kiraz toplamak için çıktığı ağaçtan düşerek yaralandı.

Yakınları tarafından kaldırıldığı Alaşehir Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan Çolak, ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi’ne sevk edildi.

Düşme sonucu omuriliğin kırılması ve sinir damarlarının hasar görmesi sonucu belden aşağısı tutmayan Çolak, yürüme yetisini kaybetti.

4 aydır hastanenin fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesinde tedavi gören Çolak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık durumunun her geçen gün daha iyi gittiğini söyledi.

Bir an önce iyileşip ayaklanmak için sabırsızlandığını ifade eden Çolak, şöyle konuştu:

"Mezun olalı iki yıl oldu. Bizim oralarda erkeklerin evi olmayınca kız vermezler. Abime ev yapılıyordu. Borçları olunca, biz de yük olmak istemedik. Destek olalım istedik. Üç beş kuruş ailemize destek olalım düşüncesiyle işe başladım. Kiraz toplarken üzerine çıktığım ağacın dalı kırıldı ve düştüm. Omuriliğimde kırık meydana geldi. Kırığın da sinirlere dokunmasıyla birlikte belden aşağısını hiç hissetmedim. Yaklaşık 4 aydır da buradayım."

MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Fizik Ünitesi Doktoru Fizyoterapist Koray Şen, Alime’nin sağlık durumunun her geçen gün daha iyi gittiğini ifade etti.

Şen, 4 aydır Alime ile ilgilendiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İlk geldiğinde sedyeyle gelmiş ve oturamıyordu. Tedavilerinin ardından ilk olarak yürüteçle hareket etmeye başladı. Gün geçtikçe de daha iyi olacağına inanıyorum."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.