Manisa

"Biz Anadoluyuz Projesi"

21:21 13 Ekim 2017
"Biz Anadoluyuz Projesi"

İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Elazığ'dan Manisa'ya gelen 180 öğrenci kentteki fabrikaları gezdi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilen 15 yaş ve altı 50 bin katılımcının ülkenin farklı illerini gezeceği proje kapsamında Elazığ'dan gelen öğrenciler, Manisa'da misafir edildi.

Konuk öğrenciler, gezi kapsamında ilk olarak Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrikaları ziyaret etti.

Manisa Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında ilk etapta 180 öğrenciye ağırladıklarını söyledi.

Proje kapsamında Doğu ve Güneydoğu'daki kentlerde yaşayan 50 bin ortaokul öğrencisinin Türkiye'nin farklı illerini ziyaret edeceğini belirten Çakıcı, şöyle konuştu:

"Toplam bin 800 öğrenciyi kentimizde ağırlayacağız. Bu programın birinci ayağında 180 kişilik bir grubu misafir ettik. Çocuklarımıza Manisa'nın tarihi, kültürel zenginliklerini göstereceğiz. Ziyaret sırasında misafirlerimizin yanında kendi yaşıtlarında çocuklar olacak. Böylece onlarla bir köprü, bağ oluşturacaklar. Salihli, Akhisar ve Soma'da tarihi, kültürel mekanları ve müzeleri gezecekler. Pazar günü de yine Manisa merkezindeki Osmanlı dönemi kültür mirası alanlarımızı gezecekler. Ardından çocuklarımızı sinemaya götürüp sürpriz yapacağız."

Öğrencilerden Hasan Recep Denizi ise ilk kez uçağa bindiğini ve bir fabrikayı görme imkanı bulduğunu kaydetti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.