Manisa

Manisa'da bisiklet parkuru açılışı

19:00 14 Ekim 2017
Manisa'da bisiklet parkuru açılışı

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Vestel iş birliğiyle yapılan bisiklet parkurunun ilk etabı açıldı.

Vestel Ticaret A.Ş. Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Ergün Güler, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Vestel City'de düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de tüm şehri baştan başa dolaşacak ilk bisiklet yolu olma özelliğine sahip parkuru Manisa halkının hizmetine sunmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Vestel'in teknoloji üreten bir şirket olmasının yanı sıra modern, doğaya değer veren, genç ve dinamik bir marka olduğunu ifade eden Güler, "Ana hedeflerimizden biri insanlara daha kaliteli bir yaşam sunmak, hayatı kolaylaştırmak, yaşam standartlarını yükseltmek. Hem sahip olduğumuz enerji kaynaklarını daha bilinçli kullanmak hem de sağlıklı ve kaliteli bir yaşama ön ayak olmak için şehir hayatında bisiklet kullanımını destekliyor ve bu alanı sahiplenmeyi hedefliyoruz. İnanıyoruz ki, bu yolun kullanımıyla Manisa'nın trafik yoğunluğu ve çevre kirliliği de azalacak." dedi.

Konuşmaların ardından açılan parkurda bisiklet yarışları yapıldı, çeşitli akrobasi gösterileri sunuldu.

Daha sonra 53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Selçuk-İzmir parkuru kapsamında bisikletçiler buradan geçti. Geçişi, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün otizmli ve engelli sporcuları da izledi.

İlk etapta 11 kilometrelik bölümü açılan toplam 41 kilometrelik bisiklet yolu, Manisa’nın doğusundan batısına uzanıyor. Kentin İstanbul girişinden başlayarak, İzmir çıkışına kadar uzanacak bisiklet yolunun rotasında Organize Sanayi Bölgesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Adalet Sarayı gibi önemli noktalar yer alıyor.

Gece de kullanılabilmesi için aydınlatılacak bisiklet yolunda belirli aralıklarla yerleştirilmiş bilgilendirme ekranları da yer alacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.