Manisa

Soma'daki maden faciası davasında tahliyeye tepki

17:40 18 Ekim 2017
Soma'daki maden faciası davasında tahliyeye tepki

Soma'da şehit madencilerin yakınları, 301 işçinin yaşamını yitirdiği faciaya ilişkin davada emniyet teknikeri Mehmet Ali Günayçelik'in tahliyesine tepki gösterdi.

Madenci aileleri, Günayçelik'in tahliye edilmesini protesto amacıyla Beşyol Madenci Heykeli önünde bir araya geldi.

Aileler adına maden faciasında şehit olan Uğur Çolak'ın babası İsmail Çolak basın açıklaması yaptı. Dava sürecine ilişkin bilgiler veren Çolak, davaya bakan mahkeme heyetinin görev yerlerinin değiştiğini, yeni başlayan heyetin ilk duruşmada Mehmet Ali Günayçelik'in yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edilmesinin yanlı bir tahliye olduğunu savundu.

Mahkeme heyetinin Ağır Ceza Mahkemesine özel atandığını iddia eden Çolak, "Karar aşamasına gelmiş bu mahkemenin önceki heyetinin bu dosyadan el çektirildiğini biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Tahliye kararını kabul etmediklerini dile getiren Çolak, "Bizler 301 Soma, Ermenek, Şirvan Zonguldak, Elbistan ve dün yine ihmaller sonucu kaçak çalıştırılan Şırnak’taki maden ocağında 7 işçi ve tüm iş cinayetlerinde yaşamını yitiren ve katledilen bütün işçi emekçiler için 'adalet' arıyoruz ve asla vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından yol kapatma eylemi yapan madenci ailelerine Soma İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akol, uyarılarda bulundu. Uyarılara rağmen yolu kapatan protestocu grup ile polis arasında arbede yaşandı.

Emniyet güçleri tarafından protestocu grup dağıtılırken eyleme katılan bazı madenci yakınlarının fenalık geçirmesi nedeniyle yol bir süre kapalı kaldı. Sinir krizi geçirip fenalaşanlar ambulansla hastaneye sevk edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.