Manisa

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

15:09 29 Ekim 2017
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Manisa'ın Soma, Sarıgöl, Salihli, Demirci ve Kırkağaç ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Soma ilçe merkezindeki Cengiz Topel Meydanı'nda düzenlenen kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin okunmasıyla devam eden törende, Kaymakam Ahmet Altıntaş, günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

İlçe genelinde okullararası düzenlenen çeşitli müsabakalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verildiği tören, resmi geçitle son buldu.

Törene, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Soma Cumhuriyet Başsavcısı Mahir Kaygısız, Garnizon Komutanı Üsteğemen İlker Yağdıran Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, diğer kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarıyla vatandaşlar katıldı.

- Sarıgöl

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sarıgöl ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sarıgöl Kent Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kutlamalar kapsamanında Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sönmez, Belediye Başkanı Necati Selçuk ve İlçe Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Erol Uygun ile birlikte kutlamaları kabul etti.

Tören alanında devam eden kutlamalarda Kaymakam Kılınç, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Kutlamalarda şiir ve folklor gösterisinin ardından hava muhalefeti nedeniyle tören geçişi iptal edildi.

- Salihli

Salihli ilçesinde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Hava muhalefeti nedeniyle kapalı spor salonunda düzenlenen kutlama programına, Salihli Kaymakam Turgut Çelenkoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Kamil Karameşe ve Belediye Başkanı Zeki Kayda'nın yanı sıra kurum müdürleri, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Çelenkoğlu'un öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törende öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisi sundu.

Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

- Demirci

Demirci'de 29 Ekim Cumhuriyet bayramı törenlerle kutlandı.

Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı stadında düzenlenen törenler kapsamında ilk olarak Demirci Kaymakamı Mutlu Akyol ve Belediye Başkanvekili Mustafa Ünlü törene katılan öğrenciler, öğretmenler ve halkın bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Akyol, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Kutlamalar öğrencilerin şiirlerini hazırladığı gösterilerle son buldu.

-Kırkağaç

Kırkağaç'ta Şair Eşref Stadyumu'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra şiirlerin okunmasıyla devam eden programda Kaymakam Cengizhan Yılmaz,, günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Kaymakamı Yılmaz'ın, öğrenci ve vatandaşların bayramını kutlamasıya prgram sona erdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.