Manisa

"Soma Kadınları Yarınları Aydınlatıyor" projesi

17:36 30 Ekim 2017
"Soma Kadınları Yarınları Aydınlatıyor" projesi

Proje kapsamında bir otelde düzenlenen törende eğitimlerini tamamlayan kadınlara sertifikaları verildi.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından yürütülen "Soma Kadınları Yarınları Aydınlatıyor" projesi kapsamında eğitim gören 50 kadına makine dikişi ve süs bitkisi yetiştiriciliği sertifikası verildi.

Törende konuşan Kagider Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Karaoğlu Otuzoğlu, (KAGİDER) ile proje paydaşları Galatasaray Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Soma Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından desteklenen Soma Kadınları Yarınları Aydınlatıyor Projesi Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen program kapsamında Somalı kadınlara psikolojik destek, iş dünyasına hazırlık amaçlı mesleki eğitimler verildiğini söyledi.

Proje kapsamında Soma'da yaşamakta olan 50 işsiz ve mesleki becerisi olmayan kadın, makine dikişi ve süs bitkileri yetiştiriciliği konusunda eğitilerek iş gücü piyasasına girmelerine katkı sağlandığını belirten Otuzoğlu, "Başvurular içerisinde dezavantajlılık sıralaması yapılarak 22 yaş üstü ve en az ilkokul mezunu 50 kadın seçildi. Bu kadınların 20’si makine dikişi ve 30’u süs bitkisi yetiştiriciliği konusunda mesleki eğitim aldı. Ayrıca kadınları iş hayatının değişik boyutlarına hazırlamak amacıyla girişimcilik başta olmak üzere 11 farklı temel yetkinlik eğitimi verildi." dedi.

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş ise konuşmasında eğitimi başarıyla bitiren kadınları tebrik ederek, "Ailemizin ve toplumumuzun temel bireyi kadın. O ne kadar eğitimli ve yetenekli olursa çocuklarımız ve toplumumuz da o kadar gelişmiş ve müreffeh olacaktır. Bu güzel projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.