Manisa

Kanaviçeler geri dönüşümle değerlendiriliyor

10:40 27 Kasım 2017
Kanaviçeler geri dönüşümle değerlendiriliyor

Sarıgöl ve çevresindeki üzüm bağlarını koruma amaçlı olarak örtülen beyaz naylon kanaviçeler, kullanım sürelerini tamamladıktan sonra, geri dönüşüm için fabrikalarda değerlendiriliyor.

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, gazetecilere yaptığı açıklamada, kullanım süreleri, iki ve dört yıl olan naylonların kullanım süreleri tamamlandığında geri dönüşüm fabrikalarına gönderildiğini söyledi.

Sarıgöl'de 110 bin dekar alanın yüzde 90'ı ile örtülen kanaviçelerin geri dönüşümle değerlendirilerek çiftçiye ek bütçe sağlandığını belirten Ülgen, "Bağlarımızda koruma amaçlı olarak örttüğümüz beyaz kanaviçeler kullanımlarını tamamladıktan sonra, çevreye zarar vermemesi için ilçemizin çeşitli alanlarındaki alım merkezlerine, fabrikalara gönderilmektedir. Fabrikalarda hurda örtülerin plastik kasa, masa, sandalye olarak geri dönüşümleri sağlanıyor. Sarıgöl'de 110 bin dekarlık alanda bağcılık yapılmakta. Bu yıl bağlarımızın yüzde 90'ı örtü altında alındı. Hurdaya ayrılan örtülerden bu yıl 500 ton hurda örtü alımı gerçekleşecek." dedi

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.