Manisa

Kamyonetteki GPS hırsızları yakalattı

15:43 27 Kasım 2017
Kamyonetteki GPS hırsızları yakalattı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde bir hayvan hırsızlığını araştıran jandarma ekipleri, hırsızlıkta kullanılan kiralık kamyonetteki GPS sayesinde zanlıları yakalayarak geçmişe dönük 7 ayrı hırsızlık olayını da aydınlattı.

Sarıçalı Mahallesi'nde büyükbaş hayvan çalındığı şikayeti üzerine çalışma başlatan jandarma ekipleri, hırsızlıkta kullanılan kamyonetin plakasını tespit ederek araştırmayı genişletti.

Kamyonetin İzmir'de bir kiralama şirketine ait olduğu belirleyen ekipler, şüphelilerin Y.A (38) ve kardeşi B.A. (36) olduğu bilgisine ulaştı.

Şüphelilerin fark etmediği kamyonete takılı GPS'nin verilerini inceleyen ekipler, aracın son olarak Akhisar Beyoba Mahallesi'nden sinyal vermesi üzerine operasyon düzenledi. Operasyonda şüpheli kardeşler, çaldıkları hayvanları tuttukları ahırda müşterilere satmaya çalışırken suçüstü yakalandı.

Jandarmada suçlarını itiraf eden zanlılar, işlemlerinin ardından götürüldükleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bulunan hayvanlar da sahiplerine teslim edildi.

- GPS verilerinden geçmişte yaptıkları hırsızlıklar da aydınlandı

Kamyonetin GPS ve uydu kayıtlarını inceleyen jandarma ekipleri, şüphelilerin geçmişte yaptığı hırsızlık vakalarını da aydınlattı.

GPS ile uydu takip istemi kayıtlarına göre, şüphelilerin 15 Ağustos 2017'de Soma Dualar Mahallesi'nden 5, 12 Eylül'de Yunusemre Üçpınar bölgesi Buyukarpacık Mahallesi'nden 3, 20 Eylül'de Soma Dualar Mahallesi'nden 2, 20 Kasım'da Yunusemre ilçesi Üçpınar Mahallesi'nden 3, 24 Kasım'da Akhisar Sarıçalı Mahallesi'nden 1 büyükbaş hayvan hırsızlığı ve 19 Ekim'de Soma Cenkyeri Mahallesi'nde hırsızlığa teşebbüs olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edildi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.