Manisa

Mevlit Kandili

23:22 29 Kasım 2017
Mevlit Kandili

İzmir, Manisa, Aydın ve Uşak'ta Mevlit Kandili nedeniyle vatandaşlar camileri doldurdu.

İzmir'de kandil nedeniyle Selçuk ilçesinde bulunan tarihi İsa Bey Camisi'nde akşam namazı sonrası başlayan programda Kuran-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu.

Programda, Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik hücre evine yapılan operasyonda şehit olan özel harekat polisi Ahmet Alp Taşdemir'in İsabey Camisi'nde görevli imam olan babası İbrahim Taşdemir de yer aldı.

İzmir'de tarihi Hisar Camisi başta olmak üzere birçok camide de Mevlit Kandili vatandaşların yoğun katılımıyla idrak edildi.

Katılımcılara programlar sonrası kandil şekeri ve sütlü şerbet dağıtıldı.

İl Müftüsü Ramazan Muslu, Hazreti Peygamber'in dünyaya teşrif ettiği bu gecenin fırsata çevrilmesi gerektiğini belirterek, "Yüce Yaratıcının insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi Hazreti Muhammed'in Allah'tan getirdiği mesajları anlamak, onun örnek ahlakını özümsemek, ona duyulan derin sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak amacıyla milletimiz, her yıl artan bir heyecanla onun dünyaya gelişini Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır." diye konuştu.

- Manisa

Manisa Hatuniye Camisi'nde düzenlenen programa katılan vatandaşlar namaz kıldı, dua etti.

Vaaz veren İl Müftüsü Sinan Cihan, Mevlit Kandili'nin önemini anlattı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, İl Müftülüğü görevlilerince mevlit ve ilahiler okundu.

Program sonrası cami önünde vatandaşlara kandil simidi, lokum ve süt ikram edildi.

Programa, Vali Mustafa Hakan Güvençer, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da katıldı.

- Aydın

Aydın'da da Mevlit Kandili dolayısıyla vatandaşlar camilere akın etti.

Kentte tarihi Bey Camisi başta olmak üzere Aydın İl Müftülüğünce tüm ilçelerdeki camilerde programlar düzenlendi.

Bey Camisi'ndeki programa katılan Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, merkezi sistemle vaaz verdi.

- Uşak

Uşak'ta Mevlit Kandili dolayısıyla vatandaşlar, camilerde Kur'an-ı Kerim okudu, namaz kıldı ve dua etti.

Yücetepe Camisi'ndeki programda konuşan Uşak Müftüsü Eyüp Baldemir, kandil gecelerinin önemine değinerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İslam dünyasının zor günler geçirdiğini ifade eden Baldemir, dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı kandil günlerinde yapılan ibadetlerin makbul olduğunu söyledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.