Manisa

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

14:42 11 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

"Kudüs'te yaşayan halkın yüzde 70 civarı Musevi, yüzde 27’si Müslüman, yüzde 3'ü de Hristiyanlardan oluşan bir yapı var. Kudüs'ün devletlerin ve siyasilerin ilgi alanı dışında olması gerekiyor. 3 semavi dinin ortaklaşa yaşadığı bir alan. Burayı bir dinin etkinliğine sokmaya kalktığınızda ortalık kan gölüne dönebilir. Alınan karar ABD tarafından uygulanmak istenen Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir projesidir."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanı Halil Tokul, yaptığı açıklama ile ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını ve İsrail’deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararına tepki gösterdi.

CHP Manisa il binasında gazetecilere açıklama yapan Tokul, ABD Başkanı Donald Trump’ın aldığı kararın Büyük Ortadoğu Projesi’ni uygulamak adına yapılmak istenen bir proje olduğunu ileri sürdü.

Müslümanlar, Museviler ve Hristiyanlar üzerinde tehlikeli bir oyun oynandığını söyleyen Tokul, şöyle konuştu:

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ve İsrail’deki ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararının kabul edilebilir bir karar olmadığını dile getiren Tokul, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Doğru bir olay değil. Kudüs'ü tüm devletler tarihi misyonu nedeniyle korumak zorundadır. ABD'nin aldığı karar asla kabul edilebilir bir karar değildir. Sonuçta Kudüs ile ilgili bizlerin de bağı var. Bu bağı sürdürmek durumundayız. Barış sağlanması isteniliyorsa, Kudüs gibi özel kentlerin sorunlarını sorun haline getirmeden sorunları çözüm haline getirmeliyiz. Filistin halkı bugüne kadar hep Türkiye'nin yanında olmuştur. Filistin halkının hakkını korumak zorundayız. İsrail’i halk olarak kabul ediyorsak Filistin de bir halktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.