Manisa

Manisa'dan kısa kısa

19:27 11 Aralık 2017
Manisa'dan kısa kısa

Manisa'nın Demirci İlçesinde elektrik hatlarını yer altına alma ve yeni trafo merkezleri oluşturulması çalışmalarına başlandı.

Demirci GDZ Elektrik İlçe Yöneticiliği tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde elektrik hatları yer altına alınacağı, eski beton direkler sökülerek yerine yeni aydınlatma direkleri kurulacağı belirtildi.

Ayrıca, 2 güçlendirme trafosu kurulacağı kaydedildi.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Demircinin enerji alt yapısını yenilemeye ve güçlendirmeye devam edildiğini ifade etti.

Enerji hatlarının güçlendirilmesi ve elektrik hatlarının yer altına alınması için çalışmalarında yaklaşık 6 yılda 14 milyon lira değerinde enerji yatırımı gerçekleştirildiğini belirten Selçuk, şöyle konuştu:

"Yine 2017 yılı enerji yatırımları kapsamında ilçe merkezimiz de 7 mahallemizde elektrik hatları yer altına alınıyor. Bu yatırım yine yaklaşık 3 milyon değerinde.

Yapılan enerji yatırımları ile ilçemizin 50 yıllık enerji alt yapısı yenilenmektedir.

Enerji alt yapımız güçlenirken, yaşanan voltaj düşüklükleri, elektrik arızları gibi sorunlarda ortadan kalkmaktadır. Halkımıza verdiğimiz tüm sözlerin, yatırımların takipçisi olduk ve olmaya da devam edeceğiz."

- Bayrak sevgisini evinin çatısına işledi

Sarıgöl ilçesine bağlı Aşağıkoçaklar Mahallesindeki tek katlı bir ev, çatısındaki Türk bayrağı işlemesi ile dikkat çekiyor.

Sünnetlerde ve düğünlerde evlerin Türk bayrağı ile donatıldığını kaydeden ev sahibi Alaaddin Memiş, oğlunun sünnet düğününde bayrağa olan sevgisini göstermek ve sünnetten bir hatıra kalması için böyle bir yönteme başvurduğunu söyledi.

- Yunusemre Belediyesi ünlü düşünürü anıyor

Yunusemre Belediyesi her ay Yunus Emre'yi anma, divanından okuma ve ilahilerini zikretme programı düzenleme kararı aldı.

Yunus Emre'yi anma programlarının ilki Cumhuriyet Mahallesi Kültür ve Taziye Evi'nde gerçekleştirildi.

Programa katılan Burhan-Der Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerinin yaptığı Yunus Emre ilahilerini zikretme programı büyük beğeni topladı.

Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Yunusemre Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel, Yunus Emre'nin tasavvufundaki meşk boyutunu ele alacaklarını belirtti.

Programda ilahi meşk, zikri şerif ve semah gösterileri düzenlendi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.