Manisa

Demirci Kent Merkezi Projesi

14:39 14 Aralık 2017
Demirci Kent Merkezi Projesi

Demirci Belediyesince ilçe merkezine yapımına başlanan Kent Merkezi Projesi için Manisa Büyükşehir Belediyesinin yürütmeyi durdurma talebine, Manisa 1. İdare Mahkemesi tarafından ret kararı verildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Demirci Cumhuriyet Meydanı'nda mülkiyeti Demirci Belediyesine ait projede Manisa 1'inci İdare Mahkemesince 2017/767 esas nolu kararla projenin devamına hükmedilirken, Manisa Büyükşehir Belediyesinin yatırımı durdurma talebi de reddedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, belediye tarafından yapımına başlanan proje için Manisa Büyükşehir Belediyesinin yürütmeyi durdurma istemi ile mahkemeye başvurduğunu anımsattı.

Selçuk, şunları kaydetti:

"Projemizi Büyükşehir Meclisine sunmak istedik. Planlama ve Harita Müdürlüğünce meclise havale edilmesi gerekirken hiçbir gerekçe gösterilmeden projemiz gündeme dahi alınmadı. Bizde ilçemize bu yatırımı kazandırmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izin aldık. Bakanlıkta bu noktada bizlere destek vererek projemizi onayladı. Projenin onaylanmasının ardından çalışmalara başladık ve devam ediyoruz. Projeyi durdurmayacağız. Biz daima Demircimize hizmet yapan tarafta yer almak istiyoruz. Daima ilçemize yeni yatırımlar kazandırma çabasındayız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.