Manisa

Yerli otomobil projesi

09:55 16 Aralık 2017
Yerli otomobil projesi

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, yerli otomobil üretimiyle ilgili, "Türkiye’nin yerli otomobiline ev sahipliği yapmak istiyoruz." dedi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde (MOSB) üretim, ihracat ve istihdam alanlarında başarı gösteren firmalar için İzmir'de bir otelde "Made in Manisa" temalı ödül töreni düzenlendi.

MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Türek, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yerli otomobilini yapacak Ortak Girişim Grubu'nda yer alan "5 babayiğit"ten biri olan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'yu tebrik ederek, gruptaki diğer paydaşları ile sürdürecekleri onurlu yolculukta başarılar diledi.

Türek, yerli otomobil üretimi konusunda MOSB sanayicileri olarak her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde otomotiv sektörüne parça üreten 50 firmanın yer aldığını belirten Türek, şunları kaydetti:

"MOSB olarak otomotiv sektörünün bir ilin, bölgenin, hatta ülkenin ekonomimize neler katacağını gayet iyi biliyoruz. Şehrimizin ve bölgemizin ekonomik gelişimine ciddi ivme kazandıracak bu yatırımın Manisa’da olması bizim de en büyük dileğimiz. Aslında biz bugüne kadar çok konuşmadık. Çünkü biz zaten otomobil yapmaya başladık. Manisa’da otomotiv sektörüne hizmet eden 50 tesisimiz var. Bölge firmalarımızın dörtte biri otomobil firmalarına parça üretiyor. Bir milyon metrekarelik uygun arazimiz var. İnanç ve irademiz var. Markası ve özgür tasarımı yüksek teknolojisi ve yüksek mühendisliği ile kendi otomobile sahip olmanın hayalini gerçekleştirme yolunda yürekten inancımız var. İddiamızı ve irademizi ortaya koyuyoruz. Türkiye’nin yerli otomobiline ev sahipliği yapmak istiyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.