Manisa

İzmir'de okul müdürünün öldürülmesi

13:57 19 Aralık 2017
İzmir'de okul müdürünün öldürülmesi

İzmir'in Ödemiş ilçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in öldürülmesi ve eğitimcilere yönelik şiddet Manisa'da eğitim sendikaları tarafından protesto edildi.

Turgutlu Ortapark Saat Kulesi önünde toplanan Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş ve Eğitim Sen üyeleri adına konuşan Eğitim Bir-Sen Turgutlu Şubesi Başkanı Hasan Tanrıkulu, eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalınının her bakımdan üzücü olduğunu söyledi.

Sebebi ne olursa olsun, iki lise öğrencisi tarafından okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket edilmesinin, şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesi olduğunu belirten Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Geleceğimizi hedef alan şiddeti lanetliyor, yetkilileri tedbir almaya davet ediyoruz. Eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalı her bakımdan üzücü olduğu kadar düşündürücüdür. İzmir’in Ödemiş ilçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, öğrencisi tarafından tüfekle vurularak hayatını kaybetmiştir. Öğretmenimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, tüm eğitim camiasına ve milletimize başsağlığı diliyoruz."

Açıklamanın ardından toplanan sendika üyeleri sessizce dağıldılar.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.