Manisa

Manisa'daki PKK/KCK davası

16:30 21 Aralık 2017
Manisa'daki PKK/KCK davası

Manisa'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında aralarında HDP il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 57'si tutuklu 138 sanığın bulunduğu davada 25 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile sanık avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti 8 gün boyunca devam eden duruşmada açıkladığı ara kararında salondaki yer sorunu nedeniyle sanıkların 3 ayrı gruba ayrılmasına, tutuklu sanıklardan 25'inin tutuklulukta geçen süre ile yargılamanın geldiği aşama göz önüne alınarak, adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edilmesine karar verdi.

Heyet diğer sanıkların mevcut durumlarının devamına, eksik tanık ifadeleri ile dijital verilerin incelenmesi için duruşmayı erteledi.

Heyetinin aldığı kararla davadaki tutuklu sanık sayısı 32'ye düştü. Davanın ikinci duruşmasının 3 grup halinde 4, 11 ve 24 Nisan 2018 tarihlerinde yapılmasına karar verildi.

- Olay

Manisa'da "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "terör örgütüne üye olma" ve "terör örgütü propagandası yapma" gibi 39 farklı suçu işledikleri iddiasıyla 138 kişi farklı zamanlarda gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan kişilerden 57'si tutuklanmış,138 kişi hakkında 15 ila 20 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.