Manisa

Karbonmonoksit zehirlenmesine karşı uyarı

17:16 28 Aralık 2017
Karbonmonoksit zehirlenmesine karşı uyarı

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, yaptığı açıklama ile özellikle kentte, son günlerde ölümle sonuçlanan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, özellikle kış aylarında sobalardan çıkan karbonmonoksit gazıyla çok sayıda insanın zehirlenerek yaşamını kaybettiğini anımsattı.

Karbonmonoksitin, ısıtma amacıyla kullanılan her tür soba ve ocakta yanma sırasında oluştuğunu belirten Gül, karbonmonoksitin öldürme potansiyeli olan renksiz, kokusuz, tatsız, bu nedenle fark edilmesi zor bir gaz olduğunu söyledi.

Karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçmek için bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Gül, şöyle devam etti:

"Soba saat kaç olursa olsun, yatarken mutlaka söndürülmelidir. Bunun için gece olması önemli değil, gündüz yatarken de soba söndürülmelidir. Yatmadan önce sobaya kesinlikle yakıt konulmamalıdır. Özellikle bacalar standartlara uygun olarak düzenli olarak temizlenmelidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.