Manisa

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

15:35 10 Ocak 2018
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Haberi doğru ve hızlı bir şekilde sunmak için ciddi emek harcayan gazetecilerin, emeklerine saygı duyulması gerektiğini ifade eden Güvençer, şöyle konuştu:

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Manisa'da görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileri ile düzenlenen yemekte bir araya gelen Vali Güvençer, gazeteciler gününü kutladı.

Güvençer, burada yaptığı konuşmada, gazetecilerle birer çalışma arkadaşı, yol ve kader arkadaşı olarak beraber çalıştıklarını söyledi.

"Sizin gününüz olan bugün 10 Ocak münasebetiyle belki birkaç gün öncesinden başlayarak bugün yoğunlaşacak ve belki birkaç gün daha devam edecek çok iltifatkar methiyen bir şeyler duyacaksınız, ya da mesleğinizi tanımlayan cümleler duyacaksınız. Ama onlardan bir tanesi de bazı meslekler var ki insanın gerçekten 24 saatini kavradığı, kapsadığı gibi diğer mesleklerden çok daha fazla, çok kısa zaman içerisinde meslek mensubunun kimlik, kişilik işaretlerinden biri haline geliyor. Gazetecilikte görebildiğim, gözlemleyebildiğim kadarıyla tam manasıyla böyle bir meslek. Gün, 24 saat olduğu için 24 saat ile sınırlı. Ben bir gazeteci olmadığım için sadece tahminimi ifade edebilir durumdayım ama bir gazeteciye nerede, hangi ortamda olursa olsun kuvvet ve muhtemel aynı zamanda işinin başında."

Güvençer, isimleri ve alanları farklı gözüküyor ise de yöneticiler olarak, mülki idare amirleri, gazeteciler birbirlerini çok iyi tanıyabilecek ve çok iyi anlayabilecek bir pozisyonda olduklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.