Manisa

TKDK Manisa 3. Çağrı ilanını duyurdu

15:46 11 Ocak 2018
TKDK Manisa 3. Çağrı ilanını duyurdu

"Manisa’da IPARD l programımızda toplam 320 proje ürettik. Projelerin toplam yatırım tutarı 144,5 milyon liradır. Bu yatırımların 68 milyon lirası proje sahiplerine hibe olarak aktarıldı. Projeler şu anda bitirildi ve faaliyetteler. Bu projelerimizde 825 kişiye doğrudan olmak üzere, 3 bin kişiye istihdam sağlandı. IPARD l programı sonrasında Türkiye genelinde 42 ilde IPARD 2 programı uygulandı. IPARD 2 1 milyar 45 milyon avro kaynak ayırdı. Manisa'da 343 proje hazırlanmış oldu. Bu 343 projede Manisa'ya 170 milyon liralık tarımsal yatırım yapıldı. Bunun da 90 milyonunu Avrupa Birliği fonlarından finanse etmiş olduk. Şimdi 3'üncü çağrıdayız. Türkiye genelinde 1 milyar 100 milyon liralık bir finans kaynağı ile karşı karşıyayız. Çağrı ilanı kapsamında belirlenen sektörlerde hibe desteği almak isteyen tüm girişimcilerimiz ayrıntılı bilgi için 444 85 35'i arayabilir ve il Koordinatörlüğümüzü ziyaret edebilirler."

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, düzenlediği basın toplantısı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörlüğü'nün 3. Çağrı ilanına çıktığını duyurdu.

TKDK Manisa İl Koordinatörlüğü, IPARD II Programı'nın 3. Çağrı ilanını duyurmak amacıyla, paydaş kamu kurumlarının temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yunusemre ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 3. Çağrı Dönemi'nde Türkiye genelinde 1 milyar 100 milyon lira hibe verileceğini belirtti.

21 Aralık 2017 tarihinde IPARD II Programı 3. Çağrı ilanının yayımlandığını söyleyen Vali Güvençer, şöyle konuştu:

TKDK Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu'nun sunumunun ardından toplantı sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.