Manisa

Manisalı minik piyanistin hedefi dünya ligi

11:35 09 Şubat 2018
Manisalı minik piyanistin hedefi dünya ligi

Dünyaca ünlü piyanistlere özenerek piyano çalmaya başlayan 11 yaşındaki Manisalı piyano öğrencisi Avrupa'daki yarışmalardan davet aldı.

Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Damla Ece Karataş, 6 yaşında çalmaya başladığı piyanoda kısa sürede önemli başarılara imza attı.

Yeteneği ilkokul öğretmeni tarafından keşfedilen Karataş, dünyaca ünlü piyanist Valentina Lisitsa gibi olma hayaliyle piyanoda kendini geliştirmeyi başardı.

Katıldığı ulusal yarışmalarda aldığı derecelerin ardından Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen W.A. Mozart Uluslararası Piyano Yarışmasına katılan Karataş, ilk kez katıldığı uluslararası organizasyonda ikinci oldu.

Bu dereceyle piyanoda yüksek prestije sahip Almanya'daki yarışmaya da davet alan Karataş, derecelerine devam ederek dünyaca ünlü bir piyanist olmayı istiyor.

AA muhabirine açıklama yapan Ece Karataş, İstanbul, Bursa ve İzmir'de düzenlenen yarışmalarda elde ettiği derecelerin ardından Gürcistan'daki yarışmada elde ettiği başarının kendisini motive ettiğini ifade etti.

Bu dereceyle kendisine güven geldiğini, aktaran Karataş, şunları söyledi:

"Öğretmenim, ailem ve arkadaşlarımdan çok fazla destek aldım. Piyanonun başında çok keyifli vakit geçiriyorum, çalışırken zevk alıyorum. Bu yolu takip ederek ünlü bir piyanist olmak istiyorum. Son yarışma güzel geçti. Gürcistan'daki yarışmada rakiplerim çok güçlüydü. Yurtdışında ilk kez katıldığım bir yarışmada başarılı olduğum için çok mutluyum. Bundan sonraki hedefim Almanya'daki organizasyonda da derece elde etmek. Türkiye'yi temsil ettiğim bu yarışmalarda derece kazanmak bana gurur veriyor. Bu yarışmalarla dünya ligine çıkmak istiyorum."

Karataş, ünlü piyanist Valentina Lisitsa'nın videolarını izlediğini, onu örnek aldığını, bir gün onunla birlikte çalabilmeyi hayal ettiğini de kaydetti.

Piyano öğretmeni Gülmira Ustalar da Ece'yi 5 yıldır çalıştırdığını, çalıştıkça onu keşfederek azim ve yeteneğini fark ettiğini söyledi.

Ece'nin babası Teoman Cüneyt Karataş ile annesi Yasemin Karataş da kızlarının başarılarısının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.