Manisa

Salihli'de "Güven-Al Marketi" Projesi

13:47 19 Şubat 2018
Salihli'de "Güven-Al Marketi" Projesi

Salihli ilçesindeki Sart Mahmut Ortaokulu'nda hayata geçirilen "Güven-Al Market" Projesi ile öğrenciler alışveriş yapmayı uygulamalı olarak öğreniyor.

Proje ile satışa sunulan ürünleri alan öğrenciler, ürünlerin paralarını masanın üstüne konulan kutuya bırakırken, parası olmayan öğrenciler ise "Güven-Al Defteri"ne borcunu yazarak bir gün sonra ödeme yapıyor.

Okulu Müdürü Hasan Kaba, proje ile öğrencileri gerçekçi bir şekilde gündelik yaşama hazırladıklarını belirtti.

Dürüstçe alışveriş yapan öğrencilerin haram-helal, güven duygusu gibi kavramları öğrenmelerine olanak sunulduğunu anlatan Kaba, değerler eğitimi uygulaması kapsamında başlattıkları projenin Salihli'de ilk olduğunu ifade etti.

Kaba, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 2 haftadır çalışma sürdürüyoruz. Çok güzel şekilde devam eden projemiz ile ilgili olumlu tepkiler alıyoruz. Projemiz ile öğrencilerimize haram-helal, kul hakkı, doğruluk dürüstlük gibi kavramları uygulamalı olarak aşılamaya çalıştık. Projemizden öğrencilerimiz kadar velilerimiz de çok memnun. Ola ki öğrencimizin parası yetmedi. Proje ile öğrencilere güven duygusunu da aşılamak için bir de defter hazırladık. Öğrencimiz parası olmadığı zaman yine dilediği ürünü alıp deftere aldığı ürünün ücretini, tarihini ve adını yazıp not ediyor. Daha sonra da parasını getirip borcunu siliyor."

Kantin işletmecisi Hakkı Seyhan de proje ile öğrencilerin tek başlarına alışveriş yapmayı öğrendiğini söyledi.

Hayata geçirilen projenin her yönüyle çok anlamlı olduğunu belirten Seyhan, "Bu projenin de ortağı olduğumuz için çok mutluyuz. İlk etapta öğrencilerin en çok tercih ettiği 8-10 ürünü satışa çıkartmıştık. Şu anda 20’ye yakın ürünü öğrenci kendisi alıp parasını veriyor, parasının üstünü alıyor. Parası yoksa deftere yazıp ertesi gün getiriyor." dedi.

Öğrencilerden Efe Karakoç ise Güven-Al Marketi Projesi ile birçok kavramı daha iyi öğrendiklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.