Manisa

Bakırçay'da 20 bin dekar arazi riskten kurtulacak

14:58 20 Şubat 2018
Bakırçay'da 20 bin dekar arazi riskten kurtulacak

Devlet Su İşleri (DSİ) İzmir 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, DSİ tarafından yapımı devam eden Bakırçayı temizleme çalışmalarını yerinde inceledi.

DSİ'den yapılan açıklamaya göre, Eker, Soma ve Kırkağaç ilçelerinden geçen sel baskınlarından 20 bin dekar alanına etkilenmesine neden olan Bakırçayı projesi çalışmalarını denetledi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eker, proje tamamlandığında 20 bin dekar arazinin taşkınlardan korunacağını belirtti.

Kış aylarında Somalı çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen Bakırçay'ın temizlendiğini ifade eden Eker, taşkın riskini azaltmak için nehir yatağındaki çalışmalara hız verilerek 5 bin 600 metrelik kısımda çalışmaların tamamladığını aktardı.

Bakırçay'dan toplam 350 bin metreküp rüsübat çıkarıldığını belirten Eker, "Ekim ayında başladığımız çalışmalar şu anda 2 Beko Paletli Ekskavatör, 2 Dragline Paletli Ekskavatör ve birde Pletli traktör ile devam ediyor. Amacımız zaman zaman meydana gelen taşkınlarla Somalı çiftçileri büyük zarara uğratan Bakırçay'daki bu riski ortadan kaldırmak. Projemizi tamamladığımızda yaklaşık 20 bin dekar arazide su baskını riskini minimize etmiş olacağız. Hem çiftçimiz tarlalarını gönül rahatlığı ile ekip dikecek, hem de ekonomimiz milyonlarca liralık zarar riskinden kurtulacak." ifadelerini kullandı.

Öte yandan geçtiğimiz yıl ekim ayında başlanılan çalışmaların, ilk etabındaki Savaştepe Köprüsü ile Soma Arıtma Tesisi arasında kalan yaklaşık bin 600 metrelik kısımın temizlendiği, Soma Arıtma Tesisi ile Çerkez Hamidiye Köprüsü arasındaki 7 kilometrelik kısmın da yaklaşık 4 bin metrelik alanının rüsübattan arındırıldığını belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.