Manisa

Ekonomi Bakanlığının ihracata yönelik destekler bilgilendirme toplantısı

16:56 24 Şubat 2018
Ekonomi Bakanlığının ihracata yönelik destekler bilgilendirme toplantısı

Ekonomi Bakanlığı tarafından firmalara sağlanan desteklere yönelik Manisa'da bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Manisa'daki temasları kapsamında dün fabrika ziyaretleri yapan heyet, bugün de Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ve Ege İhracatçılar Birliği'nin organizasyonun Manisa TSO toplantı salonunda, ihracatçı firmaları temsilcileriyle bir araya geldi.

Ekonomi Bakanlığı Bakan Baş Danışmanı Mehmet Yüksel, burada yaptığı konuşmada Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin talimatları doğrultusunda 46 ilde bin 600'ün üzerinde işletmeyi ziyaret ettiklerini belirtti.

Mayıs ayına kadar 81 ilde ziyaretlerini tamamlayacaklarını ifade eden Yüksel, "Ekonomi Bakanlığımızın bürokratları ile sanayimizin başkan ve temsilcileri ile iş yerleri, saha da görüşerek, sıkıntı ve dertlerini yerinde tespit ediyoruz. En büyük amacımız taleplerini almak ve sıkıntılarını öğrenmek. Bu doğrultuda ciddi öneriler aldık. Sahada yaşanan ciddi problemlerle ilgili bilgi sahibi olduk. Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci'ye teşekkür ediyorum. Aydın, Uşak, Kütahya ve Afyon olmak üzere her hafta sonu 5 ili dolaştık. Şu ana kadar 100 firmaya ziyarette bulunduk." dedi.

Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Türkiye'nin 2023 vizyonunda belirtilen 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşılması için ihracatı arttırıcı politikaların geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ekonomi Bakanlığının ihracatın arttırılmasına yönelik teşviklerinin ihracatın her safhasında artmasını talep ettiklerini belirten Erbil, şöyle devam etti:

"2017 yılındaki 157 milyar dolar olan ihracatımızın 2018 yılında 170 milyar dolar seviyelerine ulaştırmak için hep birlikte var gücümüzle çalışıyor, çalışmaya da devam edeceğiz. Manisamız 2017 yılında 4 milyar 1 milyon dolarlık ihracat rakamı ile Ege Bölgemizde İzmir'den sonra ikinci sırada bulunuyor. Manisa dünyada tek noktada en fazla beyaz eşya ve televizyon üretilen yerdir. Sektörel bazda baktığınız zaman Manisamız tütün ürünleri imalatında Türkiye 3'üncüsü, elektrikli teçhizat imalatında Türkiye 2'ncisi, bilgisayar, elektronik ve optik ürünler imalatında Türkiye 1'incisidir. Dünya Sultaniye Kuru Üzüm tüketiminin yüzde 90'ına yakınını biz karşılıyoruz. Tüm bu veriler ihracatın, hem ilimiz hem de ülkemiz ekonomisi açısından ne kadar önemli bir paya sahip olduğunu bizlere bir kez daha göstermektedir. 2018 yılında da ekonomimizdeki büyümeye paralel olarak ihracatımız da daha fazla artacaktır."

Toplantıda Bakan Baş Danışmanı Yüksel'e, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kadir Bal, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Özgür Volkan Ağar, Ekonomi Bakanlığı Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Ali Kılıçkaya ve Murat Alıcı da eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.