Manisa

İşletmesi sona eren maden sahaları ağaçlandırılıyor

14:19 28 Şubat 2018 1 Yorum Var
İşletmesi sona eren maden sahaları ağaçlandırılıyor

Soma ilçesinde işletmesi biten ve orman teşkilatına geri teslim edilen maden sahaları, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yeniden ağaçlandırılıyor.

Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2014 yılından bu yana Soma'da 350 dekarlık maden sahasının yeniden ağaçlandırıldığı belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, madenlerin ülke ekonomisine kazandırılması sağlanırken, bir yandan bu sahaların yeniden tabiata kazandırılması için çalışmalarada başladığını ifade etti.

Aybal, şunları söyledi:

"Bu konuda 2008 Yılında yapılan mevzuat değişikliğiyle maden izin sahalarının tesliminde, en önemli şart olarak sahaların yeniden rehabilite edilmesi için gerekli çalışmaların da yapılması şartı aranıyor. Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu öncülüğünde başlatılan Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planıyla 2014-2018 Yılında İzmir ve Manisa İllerinde toplam 860 dekarlık maden sahasını yeniden rehabilite edip fıstıkçamı, kızılçam, karaçam, akasya ve servi gibi çeşitli türlerde 150 bin fidan diktik. Çalışmalarımız bundan sonra da aralıksız devam edecek."

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Soma'da 301 maden Şehitleri Adına En Hızlı Bir Şekilde Ağaçlandırılıyor Lütfen,
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.